150 εκατ. περιβαλλοντικοί πρόσφυγες το 2050!

Σήμερα σε μία ημέρα καταναλώνουμε όσα κατανάλωναν οι άνθρωποι σε έναν ολόκληρο χρόνο, πριν από 200 χρόνια

Αν και ο παγκόσμιος πλούτος έχει αυξηθεί σε πρωτοφανή επίπεδα, πάνω από 2,8 δισ. συνάνθρωποί μας προσπαθούν να επιβιώσουν με λιγότερα από 2 ευρώ την ημέρα.

Χωρίς καμιά διάθεση τρομολαγνείας, παραθέτουμε από ΟΗΕ, Ευρωπαϊκή Ενωση και φορείς, αριθμούς, στοιχεία και τάσεις που αφορούν την παγκόσμια γειτονιά μας, ως ελάχιστη συμμετοχή στην παγκόσμια ημέρα της Γης και ως υπενθύμιση για τους μόνιμους αδιαφορούντες.

* Τα δύο τρίτα που πλανήτη είναι ήδη κοντά σ' αυτό που λέμε διάβρωση και ερημοποίηση.

* Εκατόν πενήντα εκατομμύρια άτομα πρόκειται να γίνουν περιβαλλοντικοί πρόσφυγες έως το 2050 εξαιτίας των κλιματικών αλλαγών και των περιβαλλοντικών καταστροφών που αυτές θα επιφέρουν.

Αυτή τη στιγμή:

* Το 20% του παγκόσμιου πληθυσμού που ζει στις ανεπτυγμένες χώρες καταναλώνει περισσότερο από το 80% των φυσικών πόρων της Γης, δημιουργώντας έτσι ένα δυσανάλογο χάσμα που οδηγεί στην περιβαλλοντική υποβάθμιση και στην άνιση κατανομή του πλούτου, επισημαίνει το κόμμα των Οικολόγων Πρασίνων.

* Σήμερα σε μία ημέρα καταναλώνουμε όσα κατανάλωναν οι άνθρωποι σε έναν ολόκληρο χρόνο, πριν από 200 χρόνια. Ερχόμαστε στα δικά μας, στην Ελλάδα που το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της χώρας (5,9 εκτάρια ανά κάτοικο) είναι 3,5 φορές μεγαλύτερο από τη φέρουσα ικανότητα της χώρας μας (έλλειμμα 4,2 εκτάρια ανά κάτοικο) - μια χώρα με εξαιρετικά σπάταλη και ρυπογόνο οικονομία (ήταν πρώτη στον τομέα αυτό στυς 15 πριν από τη διεύρυνση).

Να μείνουμε στην Ελλάδα όπου σε δύσκολες εποχές η κυβέρνηση αποφάσισε να «πετάξει» τουλάχιστον 300 εκατ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό για ένα έργο περιβαλλοντικά καταστροφικό, την εκτροπή του Αχελώου όπως το αποκαλούν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις: WWF-Ελλάς, Ελληνική Εταιρεία Προστασίας του Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, Δίκτυο Μεσόγειος SOS και Greenpeace.

«Το φαραωνικών διαστάσεων και παρωχημένης αναπτυξιακής λογικής έργο της εκτροπής θα δώσει άλλοθι στη συνέχιση της κακοδιαχείρισης των υδάτινων πόρων, και δεν θα «ξεπλύνει» όπως ισχυρίζονται οι αρμόδιοι την αγροχημική ρύπανση του Πηνειού.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, η ροή του Αχελώου παρουσιάζει μείωση κατά τουλάχιστον 11%.

Κλείνουμε με Ελλάδα που ακόμη δεν έχει δώσει στοιχεία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το ποιος ευθύνεται για την εκτεταμένη ρύπανση στον βοιωτικό Ασωπό. Δεν έχουν δοθεί επίσης στην Ελλάδα ούτε καν πράξεις βεβαίωσης για την παραβίαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας στις περιοχές που «βρέχονται» από τον Ασωπό που ρέει κατά καιρούς.

Και είναι διαρκής απειλή για τη δημόσια υγεία.

Το θέμα της ρύπανσης, τονίζουν οι Πράσινοι, άνοιξε ξανά από τους ίδιους τους πολίτες, όπως εύστοχα παρατηρεί και ο επίτροπος Σταύρος Δήμας. «Η διαδικασία είχε παγώσει από την Κομισιόν εξαιτίας των καθησυχαστικών απαντήσεων από την κυβέρνηση».

Ακουσον άκουσον...

Πηγή : Εnet.gr
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=37395

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Eπιστολή [13.04.09] του Συνηγόρου του Πολίτη για μετεγκαταστάσεις Μαυροπηγής και Ποντοκώμης

Αρ. πρωτ.: 3577/09/.2.5 και 4032/08/2.5
Ειδικoί Επιστήμονες: Βασιλική Καραγεώργου, Αγγελική Σαλαμαλίκη Τηλ: 2107289690 21072 89629 Αθήνα, 13.04.09
Προς:
1. Αξιότιμο Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κ. Ανδρέα Λεούδη
2. Αξιότιμο Νομάρχη Κοζάνης κ. Δακή Γεώργιο
Κοιν.:(δείτε στο τέλος του εγγράφου)


Θέμα : Εξέλιξη της διαδικασίας μετεγκατάστασης των οικισμών Μαυροπηγής και Ποντοκώμης

Αξιότιμοι κύριοι,

Στο πλαίσιο διερεύνησης των υπ. αρ. 4032/08 και 3577/09 του Συλλόγου Περιβάλλοντος του Δήμου Δημητρίου Υψηλάντη και του Συλλόγου «Η Μαύρη Πηγή» αντιστοίχως, εξετάζει μεταξύ άλλων και το ζήτημα της μετεγκατάστασης των δύο γειτονικών οικισμών, της Ποντοκώμης και της Μαυροπηγής, ζήτημα μάλιστα το οποίο ετέθη από τους κατοίκους κατά την πρόσφατη επίσκεψη κλιμακίου της Ανεξάρτητης Αρχής «Συνήγορος του Πολίτη» στο Νομό Κοζάνης (16-18.02.2009).

Πιο συγκεκριμένα, τόσο από τα στοιχεία του φακέλων όσο και από την ανωτέρω επίσκεψη προκύπτει ότι σχεδιάζεται η μετεγκατάσταση των δύο οικισμών, η οποία συνδέεται με την επέκταση των δραστηριοτήτων της Δ.Ε.Η Α.Ε και την συνακόλουθα προκαλούμενη περιβαλλοντική επιβάρυνση.

Στο πλαίσιο άσκησης του διαμεσολαβητικού του ρόλου, ο «Συνήγορος του Πολίτη» θα σας παρακαλούσε, όπως πληροφορήσετε την Αρχή, αναφορικά με το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η διαδικασία μετεγκατάστασης των δύο οικισμών, ώστε να προστατευτεί το συνταγματικό δικαίωμα των πολιτών σ’ ένα καθαρό περιβάλλον και να προστατευτεί η δημόσια υγεία, ενημερώνοντας μας αναλυτικά για τις ενέργειες που έχουν γίνει ή εκκρεμούν, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας. Επίσης παρακαλούμε να μας παρασχεθούν όλα τα σχετικά έγγραφα που έχουν κατατεθεί από τους εμπλεκόμενους φορείς για το σχεδιασμό της μετεγκατάστασης.

Τέλος, παρακαλούμε την Δ.Ε.Η Α.Ε στην οποία κοινοποιείται το παρόν να μας χορηγήσει τις απόψεις της και κάθε σχετικό -με την μετεγκατάσταση των δύο οικισμών- έγγραφό της, συμπεριλαμβανόμενης της τυχόν αλληλογραφίας με το Δήμο Πτολεμαϊδας για την όδευση του αγωγού τηλεθέρμανσης, για την οποία οι κάτοικοι μας έχουν εκφράσει την ανησυχία τους ότι ενδέχεται να επηρεάσει την μετεγκατάσταση, καθώς σχεδιάζεται σε χώρο επέκτασης του ορυχείου.

Σε αναμονή των απαντήσεων σας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία.

Με τιμή
Χρύσα Χατζή
Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη

Κοιν.:
1.Αξιότιμο Δήμαρχο Πτολεμαϊδος κ. Τσιούμαρη Γρηγόρη
25ης Μαρτίου 8 ΤΚ 50200 Πτολεμαϊδα
2. Αξιότιμο Δήμαρχο Δημητρίου Υψηλάντη κ. Κυριάκο Μιχαηλίδη
Μαυροδένδρι ΤΚ 50100 Κοζάνη
3. Αξιότιμο Δήμαρχο Κοζάνης κ. Πάρη Κουκουλόπουλο
Πλατεία Νίκης 1 501 00 Κοζάνη
4. Υπουργείο Εσωτερικών Δ/νση Οργάνωσης και Λειτουργίας ΟΤΑ Υπόψη κας Διευθύντριας κ. Β.Γιαβή
Σταδίου 27 ΤΚ 10183 Αθήνα
5. ΔΕΗ Α.Ε Γενικό Διευθυντή Ορυχείων κ. Κ. Μελά
Δυρραχίου 89 και Κηφισού-Ροσινιόλ ΤΚ 10443 Αθήνα
6. ΔΕΗ Α.Ε Γενικό Διευθυντή Παραγωγής κ. Λάππα Δημήτριο
Χαλκοκονδύλη 30 ΤΚ 10432 Αθήνα
7. Γενική Διεύθυνση Ορυχείων Διεuθυντή Λιγνιτικού Κέντρου Δ. Μακεδονίας
κ. Παναγιώτη Νικολακάκο Τ.Θ. 21 502 00 Πτολεμαΐδα
8. Σύλλογο «Η Μαύρη Πηγή» Υπόψη Προέδρου Αναστάσιου Δ. Εμμανουήλ
Δ. Δ Μαυροπηγής ΤΚ 50200 Πτολεμαϊδα
9. Σύλλογο Περιβάλλοντος Δημ. Υψηλάντη Υπόψη Προέδρου κ. Αθανασιάδη Ανδρέα
ΤΚ 50200 Ποντοκώμη Κοζάνης

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Επίσκεψη του προέδρου της ΔΕΗ στη Μεσοχώρα

Συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και εκπροσώπους των κατακλειζομένων

&ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Η επίσκεψη του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της ΔΕΗ κ. Τάκη Αθανασόπουλου στη Μεσοχώρα, επιβεβαίωσε το αυξημένο ενδιαφέρον που επιδεικνύει η κυβέρνηση το τελευταίο χρονικό διάστημα, για μία εκκρεμότητα πολλών ετών.
Του Λάζαρου Μάμαλη
Η επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, δεν ήταν μεμονωμένη. Εντάχθηκε στην τριήμερη περιοδεία του κ. Αθανασόπουλου και ανωτάτων στελεχών της Επιχείρησης, σε υδροηλεκτρικούς σταθμούς στη Δυτική και Κεντρική Ελλάδα
Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου της ΔΕΗ, στόχοι της τριήμερης περιοδείας ήταν:
· Η εξέταση της πορείας των υδατίνων αποθεμάτων κατά την τρέχουσα περίοδο.
· Η λήψη πρόσθετων μέτρων βελτίωσης της αποτελεσματικότητας των υδροηλεκτρικών σταθμών.
· Η επιτάχυνση των επενδύσεων για νέους υδροηλεκτρικούς σταθμούς.
Προφανώς, η περιοδεία στη Μεσοχώρα εντάσσεται στον τελευταίο στόχο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αθανασόπουλος είχε συνάντηση με τον γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Φώτη Γκούπα και υψηλόβαθμα στελέχη της ΔΕΗ Θεσσαλίας. Η συνάντηση αφορούσε το καθ’ αυτό έργο του υδροηλεκτρικού σταθμού, αλλά και το νέο νομοσχέδιο για τη Μεσοχώρα.
Ως προς το τελευταίο, ο πρόεδρος της ΔΕΗ είχε ξεχωριστή συνάντηση και με εκπροσώπους των κατακλειζομένων οι οποίοι επανέλαβαν τις αντιρρήσεις τους, τασσόμενοι εναντίον του νομοσχεδίου.
Η ευθύνη στο Υπουργείο
Βέβαια, μπορεί η υπόθεση της Μεσοχώρας, να ανήκει πλέον, ως αρμοδιότητα στο υπουργείο Ανάπτυξης, αλλά η ΔΕΗ, ως ο φορέας που θα διαχειριστεί το υδροηλεκτρικό, έχει εκ των πραγμάτων, αυξημένο ενδιαφέρον για την ψήφιση του νομοσχεδίου και κυρίως την εφαρμογή των διατάξεών του, προκειμένου να ενταχθεί στο σύστημά της και το φράγμα της Μεσοχώρας.
Κατά τα άλλα, από την ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε από τους επικεφαλής των εν ενεργεία υδροηλεκτρικών σταθμών, (σ.σ. μεταξύ του οποίου και αυτός στη λίμνη Πλαστήρα), σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΗ, διαπιστώθηκε ότι τα συνολικά υδάτινα αποθέματα των ανωτέρω υδροηλεκτρικών σταθμών βρίσκονται περίπου ίδια με τα περυσινά επίπεδα, τα οποία ήσαν από τα χαμηλότερα της τελευταίας δεκαετίας. Κατά την τελευταία υγρή περίοδο επιδιώχθηκε και εξασφαλίσθηκε η ελαχιστοποίηση της χρήσης υδατίνων πόρων για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, προκειμένου:
· Να διατηρηθούν αποθέματα ικανά να συμβάλλουν στην κάλυψη της αυξημένης ζήτησης ρεύματος κατά τους θερινούς μήνες.
· Να ικανοποιηθούν κατά τον καλλίτερο δυνατό τρόπο οι αυξημένες ανάγκες για ύδρευση και άρδευση.
Στη διάρκεια των επισκέψεών του στους υδροηλεκτρικούς σταθμούς ο κ. Αθανασόπουλος συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των εργαζομένων με τους οποίους συζήτησε θέματα που τους απασχολούν. Στις ομιλίες του προς τους εργαζόμενους υπογράμμισε ιδιαίτερα την ανάγκη αλλαγής εταιρικής κουλτούρας και επιτάχυνσης της προσαρμογής της ΔΕΗ στο νέο ανταγωνιστικό επιχειρηματικό περιβάλλον που διαμορφώνεται στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και τις δυσκολίες που δημιουργούν οι υπέρμετρες αυξήσεις των διεθνών τιμών των εισαγομένων ενεργειακών πρώτων υλών.
Στο πλαίσιο της τριήμερης περιοδείας της Διοίκησης της ΔΕΗ πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών (περιφερειάρχες, νομάρχες, βουλευτές, δημάρχους κλπ), προκειμένου να ενημερωθεί και να συζητηθούν και επιλυθούν θέματα που έχουν σχέση με τις δραστηριότητες της ΔΕΗ σε πέντε νομούς της Δυτικής και Κεντρικής Ελλάδας.

Πηγή:http://www.e-erevna.gr

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ΜΠΕ Ορυχείου Πτολεμαϊδας

Προσφυγή μελών του Συλλόγου Ανέργων και Περιβάλλοντος Ακρινής κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας την 30.03.09 κατά των συναρμόδιων Υπουργών για την ακύρωση της ΚΥΑ με την οποία τροποποιείται η ΚΥΑ 114804/3671/23.10.03 «Έγκριση περιβαλλοντικών όρων για την εκμετάλλευση του λιγνιτωρυχείου «ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ» έκτασης 110.889,837 τ.μ. της Δ.Ε.Η. Α.Ε. που βρίσκεται σε περιοχή της Κοζάνης».
Η προσφυγή επικαλείται τυπικούς λόγους ενημέρωσης των ενδιαφερομένων καθώς και ουσιώδεις περιβαλλοντικούς όρους. Ενδεικτικά:

κλικ για πλήρη ανάγνωση από το energeiakozani.blogspot.com

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Συνάντηση εργασίας ΑΝΚΟ 31.03.09 για μετεγκατάσταση Ποντοκώμης

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας την Τρίτη 31.03.09 και ώρα 18:00 διάρκειας 3,5 ωρών πρωτοβουλία της ΑΝΚΟ με παρόντες απότο Δήμο Δημητρίου Υψηλάντη τους κ. Μιχαηλίδη, Δ. Χαϊτίδη, Αν. Αθανασιάδη, Δ. Μαυροματίδη.
Παρουσιάστηκε από την ΑΝΚΟ το χρονοδιάγραμμα της μετεγκατάστασης και δόθηκε το κόστος του προεκτιμημένου προϋπολογισμού έργων ύψους 47,5 εκ ευρώ.
Σημειώνεται ότι δεν περιλαμβάνονται οι ανωδομές στον παραπάνω προϋπολογισμό, δηλαδή περιλαμβάνονται:
•Εσωτερική οδοποιία
•Δίκτυο ύδρευσης εσωτερικό & εξωτερικό
•Δίκτυο ομβρίων εσωτερικό & εξωτερικό
•Δίκτυο αποχέτευσης εσωτερικό & εξωτερικό
•Τηλεθέρμανση
•Φωτισμός
•Ευρυζωνικό δίκτυο

Από την ΑΝΚΟ:
•Έγινε παρουσίαση από τον κ. Γκίνη για τα αναγκαία έργα (υποδομές) με μία αναλυτική παρουσίαση (εμπεριστατωμένη).
•Έγινε παρουσίαση από τον κ. Σιτρά για το θέμα της πολεοδομικής μελέτης, των οδεύσεων και επιμέρους προβληματισμούς.
•Ανακοινώθηκε ότι ξεκίνησε η τοπογραφική αποτύπωση και η προκαταρκτική πολεοδομική μελέτη από την ΑΝΚΟ για να μην χάνεται χρόνος.
•Προετοιμάζεται η Υπουργική Απόφαση τύπου Μεσοχώρας η οποία θα έρθει σε διαβούλευση πριν επισημοποιηθεί και προωθηθεί ως πρόταση.
•Για τη γραμμή υπερυψηλής τάσης έγινε ενημέρωση. Φαίνεται ότι οι εξελίξεις θα είναι θετικές διότι η ΔΕΗ κινητοποιήθηκε.
•Για την απόκτηση των 1300 στρεμμάτων της Νέας Ποντοκώμης ήδη γνωμοδοτούν οι υπηρεσίες και παρακολουθείται στενά το θέμα από την ΑΝΚΟ.
•Για τις εκτάσεις τις δημόσιες – δημοτικές προχωρούν οι διαδικασίες με πολλά προβλήματα και με την υποστήριξη της ΑΝΚΟ. Προχωρούν άμεσα οι αναγκαίες ενέργειες για τις διαπιστωτικές πράξεις Νομάρχη όπου μπορούν να παραχωρηθούν με απόφαση Νομαρχίας.
•Θα ετοιμαστεί η επόμενη συνεδρίαση με διευρυμένη σύνθεση με πρωτοβουλία της ΑΝΚΟ πριν το Πάσχα.
•Πιθανές επιπλέον υπερσυμβατικές εργασίες (πρόσληψη μηχανικών, κλπ πρέπει να χρεωθούν)

Τέθηκαν από μέρους μου:
•Το θέμα του ισοδύναμου έργου (δηλαδή να υπάρχει δέσμευση της ΔΕΗ για την κατασκευή των έργων ανεξαρτήτου του κόστους υπολογισμού της δημόσιας περιουσίας της Ποντοκώμης). Πρέπει να ξεκαθαριστεί άμεσα είτε με δέσμευση των υπεύθυνων είτε με νομοθετική ρύθμιση διαφορετικά η Ποντοκώμη δεν θα δεχθεί να μετεγκατασταθεί με ελλιπείς υποδομές. Διότι είναι σημαντικό οι δημόσιες υποδομές να είναι έτοιμες στο σύνολο τους με την περαίωση της κατασκευής των κατοικιών και καταστημάτων από τους ιδιώτες. Διαφορετικά το εγχείρημα θα αποτύχει. Συμφωνήθηκε να ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο τύπου "Μεσοχώρας".
•Εάν οι γραμμές υπερυψηλής τάσης δεν μεταφερθούν τότε η Ποντοκώμη θα επανεξετάσει αναγκαστικά τη στάση της για τη μετεγκατάσταση. Αυτό το μήνυμα να περάσει παντού. (Εδώ φαίνεται ότι η ΔΕΗ κινείται θετικά για τη μετακίνηση των γραμμών σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν από την ΑΝΚΟ)
•Η επιτροπή μετεγκατάστασης (με σχετική απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου) πρέπει να ενεργοποιηθεί μετά το Πάσχα και να συναντήσει με συγκεκριμένα θέματα τον Αθανασόπουλο και την πολιτική ηγεσία. Η ατζέντα θα προετοιμαστεί από την ΑΝΚΟ. Συμφωνήθηκε.
•Η δημιουργία ημερίδας με αντικείμενο τη Νέα Ποντοκώμη. Εκεί ας διατυπώσουν τις απόψεις τους όλοι όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να συνεισφέρουν. Για να δούμε και το όραμα. Δεν συμφωνήθηκε.
•Το θέμα του επιχειρησιακού σχεδιασμού όπου ο καθένας πρέπει να δεσμευτεί είναι το κυριότερο και επιμένουμε σε αυτό. Διότι Δήμος Δ. Υψηλάντη, Δ. Κοζάνης και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση είμαστε στην ίδια πλευρά ως αυτοδιοίκηση. Αυτοί που πρέπει να δεσμευτούν είναι το κράτος. Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας και Πρόεδρος ΔΕΗ. Οι κάτοικοι δεν θα δεχθούν να γίνουν αποτυχημένο παράδειγμα μετεγκατάστασης. Αυτό πρέπει να γίνει το αργότερο στο προσεχές τρίμηνο. Άλλωστε πάντα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για το χειρότερο σενάριο.
•Ο συντονισμός της ΑΝΚΟ (τεχνικός σύμβουλος Δημ. Υψηλάντη) με τη ΔΕΠΕΠΟΚ (τεχνικός σύμβουλος Κοζάνης) επιβάλλεται να γίνει διότι μας ενδιαφέρει η ουσία (όπως ειπώθηκε και στην τελευταία συνάντηση). Δεν μπορεί να σχεδιάζουν 2 φορείς πιθανόν τις ίδιες δράσεις. Το εγχείρημα είναι τεράστιο δεν είναι απλό. Συμφώνησαν (ΑΝΚΟ) ότι θα γίνει η Τεχνική Σύσκεψη τις επόμενες ημέρες για να μην υπάρχει αλληλοεπικάλυψη δραστηριοτήτων στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
•Η ενσωμάτωση του ανοικτού αμφιθεάτρου στις εκτάσεις υπό την ιδιοκτησία του Τ.Δ. Ποντοκώμης

Τέθηκαν από τον κ. Αθανασιάδη:
•Αναμενόταν η ΔΕΗ να τελειώσει την κτηματογράφηση του οικισμού Ποντοκώμης τέλη Μαρτίου 09. Εδώ προκύπτει θέμα διότι δεν πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι (μπορεί να πάρει ως διαδικασία και 6 μήνες) ως προς την περαίωση.
•Εάν είναι διασφαλισμένο ότι η πολεοδομική μελέτη δεν θα περιορίσει την Ποντοκώμη. Απαντήθηκε ότι ο Δήμος Δημητρίου Υψηλάντη θα γνωμοδοτήσει επί της μελέτης.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button