Επίσκεψη του προέδρου της ΔΕΗ στη Μεσοχώρα

Συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και εκπροσώπους των κατακλειζομένων

&ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Η επίσκεψη του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της ΔΕΗ κ. Τάκη Αθανασόπουλου στη Μεσοχώρα, επιβεβαίωσε το αυξημένο ενδιαφέρον που επιδεικνύει η κυβέρνηση το τελευταίο χρονικό διάστημα, για μία εκκρεμότητα πολλών ετών.
Του Λάζαρου Μάμαλη
Η επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, δεν ήταν μεμονωμένη. Εντάχθηκε στην τριήμερη περιοδεία του κ. Αθανασόπουλου και ανωτάτων στελεχών της Επιχείρησης, σε υδροηλεκτρικούς σταθμούς στη Δυτική και Κεντρική Ελλάδα
Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου της ΔΕΗ, στόχοι της τριήμερης περιοδείας ήταν:
· Η εξέταση της πορείας των υδατίνων αποθεμάτων κατά την τρέχουσα περίοδο.
· Η λήψη πρόσθετων μέτρων βελτίωσης της αποτελεσματικότητας των υδροηλεκτρικών σταθμών.
· Η επιτάχυνση των επενδύσεων για νέους υδροηλεκτρικούς σταθμούς.
Προφανώς, η περιοδεία στη Μεσοχώρα εντάσσεται στον τελευταίο στόχο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αθανασόπουλος είχε συνάντηση με τον γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Φώτη Γκούπα και υψηλόβαθμα στελέχη της ΔΕΗ Θεσσαλίας. Η συνάντηση αφορούσε το καθ’ αυτό έργο του υδροηλεκτρικού σταθμού, αλλά και το νέο νομοσχέδιο για τη Μεσοχώρα.
Ως προς το τελευταίο, ο πρόεδρος της ΔΕΗ είχε ξεχωριστή συνάντηση και με εκπροσώπους των κατακλειζομένων οι οποίοι επανέλαβαν τις αντιρρήσεις τους, τασσόμενοι εναντίον του νομοσχεδίου.
Η ευθύνη στο Υπουργείο
Βέβαια, μπορεί η υπόθεση της Μεσοχώρας, να ανήκει πλέον, ως αρμοδιότητα στο υπουργείο Ανάπτυξης, αλλά η ΔΕΗ, ως ο φορέας που θα διαχειριστεί το υδροηλεκτρικό, έχει εκ των πραγμάτων, αυξημένο ενδιαφέρον για την ψήφιση του νομοσχεδίου και κυρίως την εφαρμογή των διατάξεών του, προκειμένου να ενταχθεί στο σύστημά της και το φράγμα της Μεσοχώρας.
Κατά τα άλλα, από την ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε από τους επικεφαλής των εν ενεργεία υδροηλεκτρικών σταθμών, (σ.σ. μεταξύ του οποίου και αυτός στη λίμνη Πλαστήρα), σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΗ, διαπιστώθηκε ότι τα συνολικά υδάτινα αποθέματα των ανωτέρω υδροηλεκτρικών σταθμών βρίσκονται περίπου ίδια με τα περυσινά επίπεδα, τα οποία ήσαν από τα χαμηλότερα της τελευταίας δεκαετίας. Κατά την τελευταία υγρή περίοδο επιδιώχθηκε και εξασφαλίσθηκε η ελαχιστοποίηση της χρήσης υδατίνων πόρων για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, προκειμένου:
· Να διατηρηθούν αποθέματα ικανά να συμβάλλουν στην κάλυψη της αυξημένης ζήτησης ρεύματος κατά τους θερινούς μήνες.
· Να ικανοποιηθούν κατά τον καλλίτερο δυνατό τρόπο οι αυξημένες ανάγκες για ύδρευση και άρδευση.
Στη διάρκεια των επισκέψεών του στους υδροηλεκτρικούς σταθμούς ο κ. Αθανασόπουλος συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των εργαζομένων με τους οποίους συζήτησε θέματα που τους απασχολούν. Στις ομιλίες του προς τους εργαζόμενους υπογράμμισε ιδιαίτερα την ανάγκη αλλαγής εταιρικής κουλτούρας και επιτάχυνσης της προσαρμογής της ΔΕΗ στο νέο ανταγωνιστικό επιχειρηματικό περιβάλλον που διαμορφώνεται στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και τις δυσκολίες που δημιουργούν οι υπέρμετρες αυξήσεις των διεθνών τιμών των εισαγομένων ενεργειακών πρώτων υλών.
Στο πλαίσιο της τριήμερης περιοδείας της Διοίκησης της ΔΕΗ πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών (περιφερειάρχες, νομάρχες, βουλευτές, δημάρχους κλπ), προκειμένου να ενημερωθεί και να συζητηθούν και επιλυθούν θέματα που έχουν σχέση με τις δραστηριότητες της ΔΕΗ σε πέντε νομούς της Δυτικής και Κεντρικής Ελλάδας.

Πηγή:http://www.e-erevna.gr

AddThis Social Bookmark Button