Δρομολογήθηκε η μεταφορά των Πυλώνων της ΔΕΗ από τη ΖΕΠ

Σε πορεία υλοποίησης βρίσκεται το μεγάλο αίτημα μεταφοράς των πυλώνων,δυτικά της Κοζάνης, που χωρίζουν την ΖΕΠ από την πόλη και περνάνε πάνω από την νέα επέκταση της τέμνοντας ένα κομμάτι της έκτασης που έχει χωροθετήσει ο Δήμος για την μετεγκατάσταση της Ποντοκώμης.

Για πολύ θετική εξέλιξη έκανε λόγο o Δήμαρχος Κοζάνης Πάρις Κουκουλόπουλος,ενημερώνοντας τους Δημοτικούς Συμβούλους, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης. Υπογράμμισε ότι πρόκειται για τεράστιο σε κόστος και σημασία έργο. Σηματοδοτεί την πραγματική βούληση για την μετεγκατάσταση της Ποντοκώμης, ταυτόχρονα την ομαλή διάνοιξη του ορυχείου Ποντοκώμης καθώς και την νέα μονάδα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας «Πτολ/δα V».

Το έργο αφορά την μεταφορά πυλώνων σε ένα μήκος 20χιλ. Ο προϋπολογισμός κυμαίνεται από 14 έως 21 εκ ευρώ. Έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία υλοποίησης του στη ΔΕΗ αφού υποβλήθηκε η πρόταση στο ΔΕΣΜΗΕ ( στο διαχειριστή του συστήματος),εγκρίθηκε η χορήγηση της δαπάνης του έργου μέσα από το Π.Δ.Ε και αναμένεται να αποφασιστεί και επίσημα η έγκριση του έργου από το Δ.Σ της ΔΕΗ, την 28η Αυγούστου.

Ο Δήμαρχος εκφράζει την απόλυτη ικανοποίηση του για την εξέλιξη αυτή καθως και τις ευχαριστίες στον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ κ Αθανασόπουλο με τον οποίο συναντήθηκε τρεις φορές για την προώθηση του όλου θέματος. Στη δήλωση του ο κ Κουκουλόπουλος τονίζει:

«Νομίζω ότι η υλοποίηση ενός τέτοιου έργου θα πρέπει να μας αφυπνίσει όλους ως κοινωνία. Από τους εργαζόμενους στα Ορυχεία και στους Σταθμούς , όλους όσους υπηρετούμε τους θεσμούς και βέβαια τους πολίτες αυτού του τόπου. Μόνο ο προϋπολογισμός αυτού έργου ήταν κάτι που τρόμαζε. Νομίζω ότι όταν είμαστε τεκμηριωμένοι δεν πρέπει να φοβόμαστε να διατυπώνουμε και τα πιο προωθημένα αιτήματα.Δεν είναι δυνατόν η ΔΕΗ και κατ’ επέκταση η Πολιτεία να μην μπορεί να προχωρήσει πουθενά εργοστάσιο, πουθενά γραμμή μεταφοράς του ρεύματος σ’ όλη τη Χώρα κι ο τόπος μας οπου οι πυλώνες της ΔΕΗ τον περικυκλώνουν απ’ όλα τα σημεία του ορίζοντα, να μην μπορεί να βρει το δίκιο του!Ας συνειδητοποιήσουμε το βάρος της ευθύνης από τη μια, αλλά και την ευθύνη που έχει η Πολιτεία απέναντι μας και με σοβαρότητα και επιχειρήματα, πιστεύω ότι μπορούμε να διατυπώσουμε πολύ πιο προωθημένα αιτήματα πέρα από απλές διεκδικήσεις. Επιβάλλεται να σχεδιάζουμε εντελώς διαφορετικά το μέλλον και τις σχέσεις του τόπου με την ενέργεια και ειδικότερα με τη ΔΕΗ»

AddThis Social Bookmark Button