Θέμα ακύρωσης μετεγκαταστάσεων και αναθεώρησης λειτουργίας μονάδων;

Ένα αναλυτικό ρεπορτάζ της ιστοσελίδας τα Νέα της Πτολεμαϊδας σχετικά με τις μετεγκαταστάσεις των οικισμών Ποντοκώμης και Μαυροπηγής αναδημοσιεύεται λόγω της σοβαρότητας του θέματος. Το ρεπορτάζ αναδεικνύει την ανοικτή επιστολή του σωματείου εργαζομένων Σπάρτακου. Το σύνολο της δημοσίευσης με τίτλο "ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΑΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ– ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΖΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ ΤΙΣ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΑΥΡΟΠΗΓΗΣ ΚΑΙ ΠΟΝΤΟΚΩΜΗΣ" για την οποία αναμένεται απάντηση παρατίθεται παρακάτω:






Το ενδεχόμενο να επιταχύνει το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων του λεκανοπεδίου, του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας, εξετάζει η διοίκηση της ΔΕΗ μετά την πρόταση της Γενικής διεύθυνσης Παραγωγής μελετώντας παράλληλα ακόμα και την μείωση της εξόρυξης λιγνίτη από τα ορυχεία του ΛΚΔΜ.





Το εφιαλτικό για την περιοχή σενάριο, που σήμερα αποκαλύπτουμε προβλέπει απόσυρση του ΑΗΣ Καρδιάς το 2019 αντί του 2025 και κυρίως το κλείσιμο του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου 15 χρόνια νωρίτερα από το 2034 που ήταν σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό.







Παράλληλα προτείνεται προς τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Παναγιώτη Αθανασόπουλο να προχωρήσει σε επανεξέταση των απαλλοτριώσεων Ποντοκώμης, Μαυροπηγής του νομού Κοζάνης και Λακιάς του νομού Φλώρινας.


AddThis Social Bookmark Button