Ένωση: Αθετεί τις υποσχέσεις της η ΔΕΗ για την Ποντοκώμη


Δυσαρέσκεια και αγανάκτηση προκάλεσε η με Αρ. Πρωτ: 765 επείγουσα επιστολή από την επιθεώρηση Μεταλλείων Βορείου Ελλάδας για Απαλλοτρίωση ιδιωτικών εκτάσεων για τις ανάγκες εκμετάλλευσης του υποκείμενου λιγνιτικού κοιτάσματος (ΟΠΚ1) στο Δ.Δ. Ποντοκώμης του Δήμου Δ. Υψηλάντη.
Μια απόφαση που σύμφωνα με το άρθρο 133 του Ν.Δ. 210/1973 «Περί Μεταλλευτικού Κώδικα» ζητά βάσει του εγγράφου της ΔΕΗ που υποβλήθηκε στις 23/10/2008, την τμηματική απαλλοτρίωση 1.300 στρεμμάτων.
Ένα έγγραφο που αναστάτωσε τους κατοίκους της Ποντοκώμης και το Δημοτικό Συμβούλιο.
Ο Δήμαρχος εσπευσμένα συγκάλεσε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο παρουσία του Νομάρχη αλλά και των Σωματείων της Περιοχής.
Η απόφαση του Δ/Σ ήταν ομόφωνη, συνεπικουρούμενη και από τους υπόλοιπους θεσμικούς φορείς μόνο για συνολική απαλλοτρίωση της Κτηματικής Περιοχής, βάσει της απόφασης του Δ/Σ της ΔΕΗ 188/27/8/2009 και όχι τμηματική καθώς και νομοθετική ρύθμιση για τηνμετεγκατάσταση του οικισμού της Ποντοκώμης.
Το Σωματείο Ενέργειας Δ.Ε.Σ.Μ.Η.Ε Η <<ΕΝΩΣΗ>>, καλεί
την ΔΕΗ να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της για συνολική απαλλοτρίωση και όχι να μεταφέρει καθημερινά αισθήματα ανασφάλειας στις τοπικές κοινωνίες, γιατί οι σχέσεις αμοιβαιότητας χτίζονται με αλληλοσεβασμό και το οποιοδήποτε αναπτυξιακό έργο τέτοιου μεγέθους, μπορεί να προχωρήσει μόνο σε συνεργασία και με ξεκάθαρους όρους με την τοπική κοινωνία, γιατί διαφορετικά θα την έχει απέναντι της.

AddThis Social Bookmark Button