Σύλλογος Περιβάλλοντος Δημ. Υψηλάντη: Ανοικτή επιστολή στους βουλευτές ΠΑΣΟΚ Ν. Κοζάνης

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ

Ανοιχτή επιστολή προς τους κκ Βουλευτές ΠΑΣΟΚ Νομού Κοζάνης:
Αθανασιάδη Αλέξανδρο, Βλατή Ιωάννη, Κουκουλόπουλο Παρασκευά

Κοινοποίηση:
Δήμο Δημητρίου Υψηλάντη
Τοπικό Συμβούλιο Ποντοκώμης
Αξιωματική Αντιπολίτευση Δήμου, κ. Μαυροματίδη Δημήτριο

Αξιότιμοι κύριοι Βουλευτές,

Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε αν παρενέβητε ή αν σκοπεύετε να παρέμβετε στη Διεύθυνση Μεταλλείων και στη (Δ)ΕΗ ΑΕ, με σκοπό το σταμάτημα της διαδικασίας απαλλοτρίωσης των 1300 στρεμμάτων [1*].

Πάγιο ειλημμένο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, του Δήμου, της Νομαρχιακή Αυτοδιοίκησης και δικό σας είναι «η μη απαλλοτρίωση ούτε ενός στρέμματος των κτημάτων της Ποντοκώμης πριν την απαλλοτρίωση του οικισμού» [2*].

Συγκεκριμένα όμως στελέχη της (Δ)ΕΗ ΑΕ (της περιοχής μας;), ενάντια στις εκφρασμένες θέσεις της τοπικής κοινωνίας, και ελλείψει ηγεσίας στο Συμβούλιο της, προχωρούν τις διαδικασίες, θεωρώντας πως η δεδομένη σύγκρουση θα εξυπηρετήσει τα προσδοκώμενα από αυτούς συμφέροντα.

Επανειλημμένα τοποθετούμαστε –άπαντες στο Δήμο μας και όχι μόνο- πως το αίτημά μας δεν είναι εγωιστικό, εκβιαστικό μα αποτελεί την τελευταία διεκδίκηση της τοπικής κοινωνίας που θα μπορούσε να εξασφαλίσει παρουσία της (Δ)ΕΗ ΑΕ στην περιοχή μας για τα επόμενα πολύ κρίσιμα για την περιοχή μας χρόνια.

Αποκαλύπτεται λοιπόν πως από μέσα από τη (Δ)ΕΗ ΑΕ προκρίνεται η σύγκρουση, η οποία ως σχέδιο ειλημμένο θα αποτελέσει την εκκίνηση εγκατάλειψη της περιοχής.

Οι προθεσμίες είναι ασφυκτικές και συνεπώς η απάντησή σας για τις προσδοκώμενες ενέργειας αναμένεται με ιδιαίτερη αγωνία ενόψει και του Έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας αλλά και της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου μας που θα πραγματοποιηθούν εντός του Δεκεμβρίου του 2009.

Με σεβασμό, για το Δ.Σ, Ο Πρόεδρος, Αθανασιάδης Ανδρέας

Παραπομπές:
1* Αναλυτικά έχετε παραλάβει από το Δήμο ΟΛΟ το αρχείο ενεργειών (Δ)ΕΗ ΑΕ και θέσεων και αποφάσεων του Δήμου μας.
2* Πριν την συντέλεση της απαλλοτρίωσης δεν πρέπει να επιτραπεί συντέλεση απαλλοτρίωσης οποιασδήποτε περιοχής μας.

AddThis Social Bookmark Button