ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας: Θέσεις για τις απαλλοτριώσεις

Η παρακάτω απόφαση του ΔΣ της ΠΕΔ έχει σταλεί στον Υπουργό κ. Χατζηδάκη και σε όλους τους βουλευτές της Δυτικής Μακεδονίας:
To ΔΣ της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας στην τελευταία του συνεδρίαση στις 25/4/2013, είχε την ευκαιρία να συζητήσει εκτεταμένα το ζήτημα της αλλαγής του Θεσμικού Πλαισίου περί απαλλοτριώσεων της ΔΕΗ σύμφωνα με το άρθρο 76 σχετικού πρόσφατου νόμου που ψηφίστηκε από τη Βουλή στις 10 Απριλίου 2013.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Δήμος Κοζάνης: Αίτημα προς της ΔΕΗ για συνάντηση με θέμα την επίλυση εκκρεμών ζητημάτων για τη μετεγκατάσταση Ποντοκώμης

Επιστολή έστειλε ο Δήμος Κοζάνης στη ΔΕΗ για τον προσδιορισμό συνάντησης εργασίας για την Ποντοκώμη για τα εκκρεμή θέματα του προσδιορισμού της δικασίμου της Ποντοκώμης, της μεταφοράς των πυλώνων και την συνολική καταγραφή του οικισμού.
Η επιστολή δίνεται παρακάτω:

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων: Έντονη κινητικότητα για τις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις

Έντονη ήταν η κινητικότητα που ανέπτυξε τις τελευταίες ημέρες το Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων για το μεγάλο πρόβλημα των αποζημιώσεων των αναγκαστικών απαλλοτριώσεων. Μέσα από συναντήσεις με τους τοπικούς Βουλευτές αλλά και εκπροσώπους κομμάτων αναζητήθηκε φόρμουλα για άρση της ισχύος της επίμαχης διάταξης για τις λιγνιτικές περιοχές.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Διαδικασία ανοικτής συνέλευσης στην Ποντοκώμη [13.04.2013] για τις πρόσφατες αλλαγές στις απαλλοτριώσεις και τις επόμενες ενέργειες της τοπικής κοινωνίας

Πραγματοποιήθηκε στην Ποντοκώμη το Σάββατο 13 Απριλίου 2013 ανοικτή λαϊκή συνέλευση όπου κλήθηκαν, υπό τον συντονισμό του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων και τη συμμετοχή των πληττόμενων τοπικών κοινοτήτων Κοζάνης - Φλώρινας, οι βουλευτές και οι θεσμικοί φορείς για να συζητήσουν τον τρόπο αντίδρασης στην τροπολογία που ψηφίστηκε με τον Νόμο "Διαμόρφωση φιλικού αναπτυξιακού περιβάλλοντος για τις στρατηγικές και ιδιωτικές επενδύσεις και άλλες διατάξεις".

κλικ για πλήρη ανάγνωση από το mavromatidis.gr...

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Ευγενία Ουζουνίδου: Τοποθέτηση στη σύσκεψη στην Ποντοκώμη για τις απαλλοτριώσεις από τη ΔΕΗ

Φίλες και φίλοι,

Συναγωνιστές και συναγωνίστριες σε αυτόν τον αγώνα κατάργησης της επαίσχυντης τροπολογίας,
Βρισκόμαστε σε μια περίοδο κατά την οποία κυβέρνηση και τρόικα οδηγούν την κοινωνία στην πλήρη διάλυση και τους πολίτες στην εξόντωση, σε μια περίοδο ιδιότυπης κοινοβουλευτικής εκτροπής και κατάλυσης της δημοκρατίας. Ιδιότυπης γιατί δεν πραγματοποιείται με όπλα και τανκς, εκτροπής όμως γιατί ) βασικά νομοσχέδια ψηφίζονται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ως πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, ενώ τελευταία στιγμή έρχονται προς ψήφιση τροπολογίες κατάπτυστες.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Ραχήλ Μακρή: Ανοικτή επιστολή για τις απαλλοτριώσεις

Το ζήτημα των απαλλοτριώσεων αποτελεί ένα ιδιαίτερα εξειδικευμένο και περίπλοκο νομικό θέμα, οφείλει, δε, να διαθέτει διαδικασίες και δικλείδες ασφαλείας τόσο για τον ιδιώτη ιδιόκτητη όσο και για το δημόσιο.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Aνοιχτή συζήτηση στην Ποντοκώμη το Σάββατο 13/04 για τις απαλλοτριώσεις

Οι πρόσφατες εξελίξεις που ορίζουν τις αποζημιώσεις για τα ακίνητα που απαλλοτριώνονται αναγκαστικά στην αντικειμενική τους αξία, δείχνει ότι η Πολιτεία δεν εννοεί να αναγνωρίσει την προσφορά των λιγνιτικών περιοχών στην ανάπτυξη της χώρας.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων: Ευρεία σύσκεψη για τις πληττόμενες περιοχές

Ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή των μελών του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων, των Προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων και φορέων των πληττόμενων από τις δραστηριότητες της ΔΕΗ περιοχών πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Δικτύου.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η τροπολογία για τις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις, σύμφωνα με την οποία η αξία των ακινήτων που απαλλοτριώνονται αναγκαστικά θα είναι ίση με την αντικειμενική αξία των ακινήτων.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Πρωτοβουλία για τις πληττόμενες περιοχές με αφορμή τη ψήφιση του νόμου που αφορά στις απαλλοτριώσεις, αλλά και τη συνεχή περιβαλλοντική υποβάθμιση των οικισμών, αναλαμβάνει το Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων

Μία σημαντική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Τοπική Κοινότητα Αγίων Αναργύρων του Δήμου Αμυνταίου, ενώ είχε προηγηθεί ανάλογη συνάντηση στη Μαυροπηγή του Δήμου Εορδαίας. Στη δεύτερη αυτή συνάντηση, που έγινε όπως και η πρώτη με πρωτοβουλία των Προέδρων των πληττόμενων Κοινοτήτων, συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αμυνταίου, κ. Μάκης Ιωσηφίδης, οι Πρόεδροι 13 Τοπικών Κοινοτήτων από τις Περιφερειακές Ενότητες Κοζάνης Φλώρινας, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και κάτοικοι.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Πρακτικό έκτακτης συνέλευσης πληττομένων κοινοτήτων από τις απαλλοτριώσεις - Διαμαρτυρία και νέα συνάντηση στην Ποντοκώμη [13.04.13]

Σήμερα 07/04/2013 ημέρα Κυριακή και ώρα 19:00, στο πνευματικό κέντρο Αναργύρων, συνήλθαν όλοι οι κάτοικοι των Αναργύρων, καθώς και εκπρόσωποι Τοπικών Κοινοτήτων και Συλλόγων που πλήττονται άμεσα ή έμμεσα από τις δραστηριότητες απαλλοτριώσεων της Δ.Ε.Η. Α.Ε., για ενημέρωσηκαι για να συντονίσουν τις ενέργειες τους, σε σχέση με την τελευταία ψηφισθείσα τροπολογία του Υπουργείου Ανάπτυξης με θέμα «Διαμόρφωση Φιλικού Αναπτυξιακού Περιβάλλοντος για Στρατηγικές και ιδιωτικές επενδύσεις και άλλες διατάξεις».

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Πρακτικό έκτακτης λαϊκής συνέλευσης υπό μετεγκατάσταση χωριών

Σήμερα 03/04/2013 ημέρα Τετάρτη και ώρα 20:00, στο κέντρο νεότητας Μαυροπηγής, μετά από απόφαση της Τ.Κ. Μαυροπηγής, συνήλθαν όλοι οι κάτοικοι της Μαυροπηγής, καθώς και εκπρόσωποι Τ.Κ. που πλήττονται άμεσα ή έμμεσα από τις δραστηριότητες απαλλοτριώσεων της Δ.Ε.Η. Α.Ε., για ενημέρωση και να συντονίσουν τις ενέργειες τους σε σχέση με την τροπολογία του Υπουργείου Ανάπτυξης με θέμα «Διαμόρφωση Φιλικού Αναπτυξιακού Περιβάλλοντος για Στρατηγικές και ιδιωτικές επενδύσεις και άλλες διατάξεις».

Συγκεκριμένα συμμετείχαν:

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Τροπολογία για τις απαλλοτριώσεις σε βάρος των οικισμών επιχειρείται να (ξανα)-περάσει από την Βουλή - Ενημερώσεις βουλευτών και συνέλευση στη Μαυροπηγή για το θέμα

Συνάντηση στην Μαυροπηγή με επροσώπους των υπό μετεγκατάσταση οικισμών πραγματοποιήθηκε στην την Τετάρτη 3 Απριλίου 2013 όπου και αναλύθηκε το προτεινόμενο σχέδιο (ως τροπολογία στο σχέδιο νόμου "Διαμόρφωση του φιλικού αναπτυξιακού περιβάλλοντος για στρατηγικές και ιδιωτικές επενδύσεις και άλλες διατάξεις") για τις απαλλοτριώσεις με ενημέρωση από τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Κοζάνης κ. Τσιότσια για τις επιπτώσεων αυτής της τροπολογίας εφόσον γίνει αποδεκτή. Σημειώνεται ότι ανάλογη τροπολογία επιχειρήθηκε να περάσει και πριν ένα χρόνο αλλά δεν έγινε δεκτή μετά από κινητοποίηση των κατοίκων και των τοπικών φορέων.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Έγγραφο του ΥΠΕΚΑ για τις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις και την ΕΜΒΕ

Επιστολή του ΥΠΕΚΑ για τον τρόπο απόκτησης των αναγκαστικών απαλλοτριώσεων δίνεται παρακάτω:

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button