Ραχήλ Μακρή: Κατάθεση τροπολογίας για τις μετεγκαταστάσεις



Η Βουλευτής Ν. Κοζάνης, Ραχήλ Μακρή, θέλοντας να διεκδικήσει την καλύτερη λύση για τους οικισμούς που βρίσκονται υπό μετεγκατάσταση και τους ήδη ταλαιπωρημένους κατοίκους της που η κυβέρνηση προσπαθεί να καταστρέψει κατέθεσε την με αριθμ πρωτ. 493/47 τροπολογία που ουσιαστικά δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για αποκατάσταση της αδικίας που δημιούργησε η προηγούμενη κατάπτυστη τροπολογία που κατέθεσε ο Υπουργός Ανάπτυξης μέσα στο πολυνομοσχέδιο για τις δήθεν «φιλικές» στρατηγικές αναπτυξιακές προοπτικές για τον τόπο.
Η τροπολογία που κατέθεσε ο κ. Χατζηδάκης και τη συνυπέγραψαν οι κ.κ. Παπαδόπουλος, Κωνσταντινίδης και Κουκουλόπουλος, καταστρέφει το δικαίωμα των κατοίκων πληγέντων περιοχών όπως η Ποντοκώμη, η Μαυροπηγή και οι Ανάργυροι στην δίκαιη και πλήρη αποζημίωση τους από τη ΔΕΗ για τον ξεριζωμό τους και την οικονομική, ηθική και κοινωνική ανασύστασή τους.
Σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων, οι τρεις Βουλευτές υποσχέθηκαν ότι θα παρέμβουν βδομάδες πριν από το Πάσχα στον αρμόδιο Υπουργό για την αποκατάσταση της τροπολογίας με νέα που θα δικαίωναν τους κατοίκους των περιοχών μας, όμως μάταια. Οι υποσχέσεις έμειναν στα λόγια ως συνήθης τακτική ψεύδους και κοροϊδίας των τριών Βουλευτών, που έχουν ξεπουλήσει τα πάντα εις το όνομα μιας θέσης στην κυβέρνηση.
Η κ. Μακρή βρέθηκε στην κοινότητα Αναργύρων στα πλαίσια του εορτασμού της εργατικής πρωτομαγιάς, συνομίλησε με τους κατοίκους, και τους παρέδωσε την πρωτοκολλημένη τροπολογία η οποία θα συζητηθεί στο νομοσχέδιο που θα έρθει στην ολομέλεια της Βουλής με το άνοιγμα αυτής, υλοποιώντας την υπόσχεση που είχε δώσει για την κοινοβουλευτική παρέμβαση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ενώ σύντομα θα επισκεφθεί και τους υπόλοιπους οικισμούς.
Η κ. Μακρή καλεί τους τρεις Βουλευτές να συνυπογράψουν την τροπολογία που κατέθεσε και να πιέσουν από κοινού τον Υπουργό να αναλάβει τις ευθύνες του, άλλως θα αποδειχθεί ότι εσκεμμένως υπερψήφισαν και την πρώτη τροπολογία, καταπατώντας βάναυσα τις περιουσίες των συμπολιτών μας.    

AddThis Social Bookmark Button