Ποντοκώμη: Αναμένεται η απόφαση για την έγκριση της Πολεοδομικής Μελέτης από το ΣτΕ

Αναμένεται η απόφαση του ΣτΕ για την έγκριση της Πολεοδομικής Μελέτης της Ποντοκώμης εντός Ιουνίου. Σημειώνεται ότι έχει αποσταλεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας για έγκριση η παραπάνω πολεοδομική μελέτη από το Υπουργείο Ενέργειας στις αρχές Απριλίου. Η θετική έγκριση της παραπάνω απόφασης θα ξεμπλοκάρει ουσιαστικά τόσο τη διανομή οικοπέδων στην Ποντοκώμη, δεδομένου ότι η προεργασία έχει ήδη γίνει από το Νοέμβριο του 2015, όσο και την έναρξη των έργων υποδομής στον υπό μετεγκατάσταση οικισμό της Ποντοκώμης. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται και η συνεδρίαση της σχετικής Επιτροπής υπό τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Κοζάνης κ. Παν. Πλακεντά.

Σημειώνεται ότι η Πολεοδομική Μελέτη ήδη έχει καθυστερήσει δεδομένου ότι το αρμόδιο Υπουργείο είχε καθυστερήσει την αποστολή της στο ΣτΕ. Άλλωστε αυτός είναι ο λόγος που η συμφωνία μεταξύ των φορέων αρχικά ήταν με νομοθετική ρύθμιση δεδομένου των καθυστερήσεων από το αρμόδιο Υπουργείο.
Σε κάθε περίπτωση εάν αποφασίσει θετικά το ΣτΕ εντός του επόμενου μηνός θα πρόκειται για μια από τις συντομότερες αποφάσεις του για παρόμοια θέματα και θα πρόκειται για μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη !

AddThis Social Bookmark Button