Μετεγκατάσταση Ποντοκώμης - Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης 10.02.09

Ως πρώτο θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης υπήρχε το θέμα της μετεγκατάστασης Ποντοκώμης.

Συνοπτικά ο Δήμαρχος Κοζάνης δήλωσε:

- ότι συναντήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Αθανασόπουλο ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι η μετεγκατάσταση Ποντοκώμης θα υλοποιηθεί το γρηγορότερο δυνατόν.

- ότι η παραλλαγή του δικτύου Υψηλής Τάσης συμφωνήθηκε στην ανωτέρω συνάντηση και ότι δρομολογήθηκε τεχνικά η επίλυσή της μετά από συντονισμένες ενέργειες του Δήμου Κοζάνης.

- ότι βγαίνει ψήφισμα κατά της τμηματικής ΜΠΕ κατά αναλογία του ψηφίσματος του Δήμου Δημητρίου Υψηλάντη.

- ότι θα είναι αρωγός νομικά για την κατάθεση προσφυγής ή ότι άλλο απαιτηθεί συμπεριλαμβανομένης και της συνολικής παρουσίας τους με αγώνες και κινητοποιήσεις εάν η ΔΕΗ προσπαθήσει να κάνει τμηματική απαλλοτρίωση.

- ότι η ΔΕΠΕΠΟΚ είναι ο τεχνικός σύμβουλος του Δήμου Κοζάνης και ετοιμάζει τις αναγκαίες προτεινόμενες μελέτες και νομοθετική ρύθμιση τύπου «Μεσοχώρας» πέραν των άλλων αναγκαίων ενεργειών.

- ότι προετοιμάζεται η προμελέτη του πρότυπου ποντιακού οικισμού με ειδικό αρχιτέκτονα

Όλο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κοζάνης είναι αλληλέγγυο στους αγώνες της Ποντοκώμης. Έγιναν παρουσιάσεις από τον αντιδήμαρχο κ. Μαλούτα, τον πρόεδρο της ΔΕΠΕΠΟΚ κ. Παφίλη και την διευθύνουσα σύμβουλο κ. Ζεμπιλιάδου.

Στην τοποθέτηση από μέρους μου μεταξύ άλλων τονίστηκε:

απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου η οποία πέραν του ψηφίσματος αποφάσισε την ομάδα για την μετεγκατάσταση Ποντοκώμης στην οποία συμμετέχουν εκτός από τα τέσσερα μέλη του Δήμου και ο Δήμαρχος Κοζάνης με το Νομάρχη Κοζάνης.

-ότι ο πρότυπος οικισμός, όπως τον φαντάζεται οποιοσδήποτε πρέπει να γίνει παρουσίαση στην γενική συνέλευση της Ποντοκώμης και εκεί θα εγκριθεί ή θα τροποποιηθεί.

-ότι η ΑΝΚΟ εκ μέρους του Δήμου μας και με εντολή δική μας προετοιμάζει σχέδιο τύπου Μεσοχώρας και επιχειρησιακό σχέδιο επίσης το οποίο θα δοθεί αρμοδίως για νομοθετική ρύθμιση.

-ότι αρκετές από τις εργασίες της ΔΕΠΕΠΟΚ γίνονται και από την ΑΝΚΟ με εντολή δική μας. Άρα θα πρέπει να συντονιστεί η ΔΕΠΕΠΟΚ με την ΑΝΚΟ για να μην επαναλαμβάνεται η ίδια δουλειά.

-ότι εμείς ως Δήμος δεν μπαίνουμε σε αντιπαραθέσεις με κανέναν θεσμικό φορέα διότι στο στοίχημα ης μετεγκατάστασης πρέπει να είμαστε αρωγοί όλοι και ας αποδείξουν όλοι με τη θετική τους στάση ότι είναι δίπλα μας.

- Η διαδικασία μετατροπής των δημόσιων εκτάσεων του οικισμού Ποντοκώμης σε δημοτικές εκτάσεις σύμφωνα με το πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δημητρίου Υψηλάντη

Από το Δήμο μας τοποθετήθηκε και ο κ. Αθανασιάδης ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι οι κινήσεις της ΔΕΗ μας κάνουν επιφυλακτικούς και ότι δεν πιστεύει πως θα γίνει μετεγκατάσταση, ότι ένας από τους λόγους που ο Δήμος Κοζάνης πήρε 90% είναι η σιγουριά ότι θα μας βοηθήσετε ως Δήμος Κοζάνης και ότι για τον τύπο tου οικισμού που προτείνετε πρέπει να είμαστε γνώστες.



AddThis Social Bookmark Button