Σπάρτακος για το επενδυτικό πρόγραμμα της ΔΕΗ - Πτολεμαϊδα 5

Συνάδελφοι - σες Πολίτες του Ενεργειακού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας

Η πρόσφατη ομιλία του Προέδρου και Δ/ντος Συμβούλου της ΔΕΗ Α.Ε. κ. Αθανασόπουλου στη Γενική Συνέλευση των μετόχων στις 26-6-2009 για το ¨μεγαλόπνοο¨ επενδυτικό πρόγραμμα της Επιχείρησης (στη σελίδα 42), επιβεβαιώνει πλήρως τους φόβους και τις εκτιμήσεις του Συνδικάτου, ότι ο κ. Αθανασόπουλος θέλει να καταστήσει τις τοπικές κοινωνίες συμμέτοχες και συνυπεύθυνες με τη ΔΕΗ και την πολιτεία για την υλοποίηση του προγράμματος και την προκήρυξη των Διαγωνισμών για την κατασκευή των μονάδων .
Τη θέση αυτή ο κ. Αθανασόπουλος την είχε εκφράσει και στην παρουσίαση του Επιχειρησιακού Προγράμματος της ΔΕΗ στα στελέχη της Επιχείρησης, στις Σχολές των Ορυχείων (ΣΤΕΠΟ), το Δεκέμβριο του 2008.
Το Συνδικάτο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, τότε στη συνάντηση που είχε μαζί του, αντέδρασε έντονα και διαφώνησε, ζητώντας να μην συνδεθεί η διακήρυξη της μονάδας Πτολεμαΐδα 5 με τις μετεγκαταστάσεις των οικισμών (υπάρχει σχετική ανακοίνωση 11/12/2008).
Μετά τα τελευταία γεγονότα ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ζήτησε συνάντηση με τον Πρόεδρο, η οποία ορίστηκε για τις 23-7-2009.
Στο μεταξύ προηγήθηκε η συνάντηση του κ. Αθανασόπουλου με το Προεδρείο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ στις 16-7-2009, όπου η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ κατήγγειλε αυτές τις μεθοδεύσεις με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, πραγματοποιώντας στη συνέχεια ενημερώσεις και Συνεντεύξεις Τύπου σε Φλώρινα και Μεγαλόπολη.
Στη συνάντηση που πραγματοποιήσαμε την Πέμπτη 23-7-2009 με τον κύριο Αθανασόπουλο, επαναλάβαμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις πάγιες θέσεις του Συνδικάτου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.
Σε σχέση με την μονάδα Πτολεμαΐδα 5 και τις μετεγκαταστάσεις, προτείναμε στον κ. Αθανασόπουλο για λόγους που εύκολα γίνονται αντιληπτοί, να προχωρήσει άμεσα στη διακήρυξη του Διαγωνισμού και ¨εφόσον¨ δεν προχωρήσουν ¨ακόλλητα¨ οι διαδικασίες των μετεγκαταστάσεων Ποντοκώμης – Μαυροπηγής, να ακυρώσει τον Διαγωνισμό. Άλλωστε το συνηθίζει τελευταία!!! (βλέπε Μεγαλόπολη).
Για να δούμε τελικά ποιοι είναι αυτοί που ευθύνονται!!!
Για να δούμε τελικά ποιος κοροϊδεύει ποιον!!!
Ποιες είναι οι ευθύνες της περιοχής και της τοπικής κοινωνίας, όπως επικαλείται, η οποία είναι η μοναδική περιοχή στην Ελλάδα, που αποδέχεται τις δραστηριότητες της ΔΕΗ, (αφού σε όποια περιοχή της χώρας απευθύνθηκε εισέπραξε έντονες αντιδράσεις) και τώρα καθυστερεί προκλητικά το επενδυτικό πρόγραμμα, το οποίο και άλλαξε τρεις φορές.
Κύριε Αθανασόπουλε σας θυμίζουμε τις εξαγγελίες σας:
Νοέμβριος του 2007 ημερίδα ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ- Νομαρχιακό Συμβούλιο Κοζάνης:
Πρόγραμμα αντικατάστασης 2400+ 800 MW. Οι μονάδες Πτολεμαΐδα 5 και Μελίτη 2 θα ενταχθούν στο σύστημα τέλος του 2012.
Νοέμβριος 2008. Παρουσίαση επενδυτικού προγράμματος BUISSNES PLAN:
Οι μονάδες Πτολεμαΐδα 5 και Μελίτη 2 θα ενταχτούν στο σύστημα το 2014!!
Ιούνιος 2009. Γενική συνέλευση μετόχων:
Οι μονάδες Πτολεμαΐδα 5 και Μελίτη 2 θα ενταχτούν στο σύστημα το 2016!!!
Μήπως τελικά κύριε Πρόεδρε πίσω από το «εφόσον», προσπαθείτε να καλύψετε δικές σας αδυναμίες ή σκόπιμες αστοχίες κατ’ εντολή της πολιτείας για να κερδίσουν έδαφος και χρόνο στο όνομα της απελευθέρωσης ηλεκτρικής ενέργειας ενδεχομένως οι ιδιώτες ανταγωνιστές;
Επειδή όμως ο χρόνος δεν είναι ουδέτερος, το τέλος του καλοκαιριού θα μας βρει σε κινητοποιήσεις μαζί με την τοπική κοινωνία, έτσι όπως αποφασίστηκε και στο τελευταίο Διοικητικό μας Συμβούλιο στις 22-7-2009.

Κανείς δεν μπορεί να ¨παίζει παιχνίδια¨ με την περιοχή
που επί 50 και πλέον χρόνια!!! ηλεκτροδοτεί ολόκληρη τη χώρα!
Απαιτούμαι τον απαραίτητο ΣΕΒΑΣΜΟ !!!

Για το Δ.Σ. του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Δ.Ε.Η. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

AddThis Social Bookmark Button