Τοποθέτηση Δημήτρη Μαυροματίδη στην επίσκεψη Προέδρου ΔΕΗ [Ποντοκώμη 28.12.09]

Θεωρούμε θετική την πρώτη επίσκεψη Προέδρου ΔΕΗ στον οικισμό μας, απευθείας στον οικισμό με τα μεγαλύτερα προβλήματα που είναι και το κλειδί για τα ενεργειακά δρώμενα της χώρας.

Οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Δημ. Υψηλάντη, Τοπικού Συμβουλίου και Συλλόγου Περιβάλλοντος, αναφέρουν επιγραμματικά:
…………………………………………………………..
Α. Θεωρεί θετική εξέλιξη την προετοιμασία της νέας μονάδας της ΔΕΗ Πτολεμαΐδας V όπως αυτή αποφασίστηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο της (Δελτίο τύπου 19.05.09).:
1. Εμμένουμε σε παλαιότερη απόφασή μας για τη συνολική και όχι τμηματική απαλλοτρίωση του οικισμού και του Αγροκτήματος Ποντοκώμης.
2. Ζητάμε από την Πολιτεία να προχωρήσει άμεσα σε σχετική νομοθετική ρύθμιση (μετά από διαβούλευση με την τοπική κοινωνία) η οποία θα εξασφαλίζει τόσο τα θέματα των απαλλοτριώσεων όσο και τα λοιπά θέματα της εξασφάλισης των δημοσίων υποδομών καθώς και του ρόλου των εμπλεκομένων φορέων στο μεγάλο εγχείρημα της μετεγκατάστασης . Είναι μοναδική διέξοδος για να αποφευχθούν γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του οικισμού στο μέλλον.

…………………………………………………………………………………………………………………….

ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΜΟΝΑΔΕΣ ΒΑΣΗΣ ΜΕ ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΥΣΙΜΑ; (Καβάλα - Λιθάνθρακας, Ελασσόνα, Δράμα – Λιγνίτης). ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΛΑΒΕΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΘΕΤΙΚΕΣ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΟΡΓΑΝΩΝ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ; ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΧΘΡΟΙ ΑΛΛΟΥ ΝΑ τους ΨΑΞΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ.

ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΑΣ ΕΓΓΡΑΦΟ – μόλις προχθές - ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ 1300 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ; ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑ ΤΟ ENERGEIAKOZANI ΚΑΙ ΕΚΑΝΑ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΕΠΩΝΥΜΑ. ΑΦΟΥ ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΔΕΗ ΓΙΑΤΙ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ; ΓΙΑΤΙ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΝ - ΔΕΝ ΞΕΡΑΝ; ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ; ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ; ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΠΡΙΝ ΟΡΙΣΤΕΙΤΕ ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ 1300 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΣΤΟΝ «ΑΕΡΑ» ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΑΝΕΛΑΣΤΙΚΕΣ; ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΜΕ ΟΡΟΥΣ MANAGEMENT ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΟΤΙ ΤΩΡΑ – ΜΟΛΙΣ ΣΗΜΕΡΑ- ΔΙΑΤΥΠΩΝΟΥΜΕ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ; ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ; ΑΠΟ ΤΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2007 ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΝΤΟΚΩΜΗΣ. ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2008 ΜΟΛΙΣ ΑΝΤΙΛΗΦΘΗΚΑΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΣΑΣ ΤΜΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΚΙΝΗΘΗΚΑΜΕ – ΦΩΝΑΞΑΜΕ – ΠΗΡΑΜΕ ΟΜΟΦΩΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ. ΤΟΝ ΜΑΪΟ ΤΟΥ 2009 ΚΑΛΕΣΑΜΕ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΑΣ ΤΑ ΤΟΝΙΣΑΜΕ ΔΙΟΤΙ ΩΣ ΔΕΗ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΠΡΟΒΗΚΑΤΕ ΣΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ!

ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΠΟΤΕ Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕ ΔΙΟΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΗΣ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ;

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΑ 1300 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΠΙΘΑΝΟΝ ΣΤΗΝ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ Ή ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10 ΧΡΟΝΙΑ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΜΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΟΤΙ ΘΑ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ. ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΗ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΤΟΠΙΟΥ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ.

ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΜΕ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ; ΓΙΑΤΙ ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ; ΕΔΩ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ … ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΛΥΣΗ ΕΣΕΙΣ. ΝΑ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Ο ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ. ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΕΣ.

ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΑΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΑΣΤΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΜΕ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ.

Σας επισυνάπτω αναρτήσεις από το διαδίκτυο (energeiakozani) σχετικά με αυτό το θέμα ώστε έχετε σωστή ενημέρωση:

AddThis Social Bookmark Button