Αποσύρθηκε η διάταξη που αφορά την τροποποίηση του κόστους απαλλοτρίωσης των εκτάσεων ...

Σύμφωνα με πληροφορίες αποσύρθηκε η διάταξη που αφορά την τροποποίηση του κόστους απαλλοτρίωσης των εκτάσεων στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο. Για το θέμα έχουν γίνει ήδη πληθώρα παρεμβάσεων προς το ΥΠΟΜΕΔΙ τις τελευταίες ημέρες.

Για να δείτε το θέμα κλικ στο χθεσινό θέμα συζήτησης του Δήμου Κοζάνης...

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης με ομόφωνη απόφασή του ζητεί την απόσυρση διάταξης για την τροποποίηση του κόστους απαλλοτρίωσης των εκτάσεων

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης με ομόφωνη απόφασή του ζητεί την απόσυρση διάταξης για την τροποποίηση του κόστους αποζημίωσης για τις απαλλοτριωμένες εκτάσεις.

κλικ για πλήρη ανάγνωση από mavromatidis.gr...

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για την αξιολόγηση των προτεινόμενων χώρων μετεγκατάστασης

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Ο Δήμος Κοζάνης και το Τοπικό Συμβούλιο Ακρινής καλούν τους κατοίκους της Ακρινής την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2011 και ώρα 7:00 μμ, στο Πνευματικό Κέντρο Ακρινής, για ενημέρωση σχετικά με την διαδικασία επιλογής του χώρου μετεγκατάστασης της Ακρινής. Κατά την ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί η αξιολόγηση των προτεινόμενων θέσεων μετεγκατάστασης και θα προσδιοριστούν οι επόμενες ενέργειες.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Α. Ζερβός: Έτσι θα φτιάξουμε την Πτολεμαΐδα 5 - Μετεγκαταστάσεις οικισμών Μαυροπηγής - Ποντοκώμης

Από το energypress.gr...

Έχουμε ενδείξεις ότι θα εξασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση και προχωράμε στη συμβολαιοποίηση της Πτολεμαΐδας 5 ξεκινώντας τη διαδικασία, ανέφερε ενώπιον της επιτροπής παραγωγής και εμπορίου της βουλής ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Α. Ζερβός παρουσιάζοντας το έργο.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Ενημέρωση της δημάρχου Εορδαίας για την μετεγκατάσταση της Μαυροπηγής

Η Δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου του 2011 για τη διερεύνηση της δυνατότητας μετεγκατάστασης της Μαυροπηγής στην περιοχή του στρατοπέδου «Φούφα» προχώρησε και έως ενός σημείου πραγματοποιήθηκαν διερευνήσεις με τους Υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου.

Παράλληλα σε επίσκεψη στην Αθήνα συζήτησε με τον προϊστάμενο και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας όπου διαπιστώθηκε ότι σήμερα στην ιδιοκτησία του Υπουργείου υπάρχουν διακόσια πενήντα (250) στρέμματα τα οποία δεν βρίσκονται στην ίδια περιοχή αλλά σε τρία διαφορετική σημεία, τριάντα τρία (33) στρέμματα πάνω στον δρόμο προς Άρδασσα, ογδόντα πέντε (85) στρέμματα αριστερά του δρόμου που πηγαίνει για Ασβεστόπετρα και εκατόν είκοσι έξι (126) στρέμματα αριστερά του ίδιου δρόμου, ανάμεσά τους παρεμβάλλονται σαράντα ένα (41) στρέμματα του Δήμου Πτολεμαΐδας που παραχωρήθηκαν με ανταλλαγή το 1992 για γήπεδο και αθλητικές εγκαταστάσεις και μετά τη δημοσίευση στο ΦΕΚ είναι στο υποθηκοφυλακείο καταγεγραμμένα στην περιουσία του Δήμου με μη εφικτή την τροποποίηση ρυθμίσεων για οικοδομήσιμα οικόπεδα.

Με δεδομένο ότι:

α) σήμερα ο χώρος του στρατοπέδου είναι διάσπαρτος

β) Σύμφωνα με το νόμο 3883/2010 δεν μπορεί να δοθεί από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο Δήμο παρά μόνο τουλάχιστον 50% για πράσινο και κοινωφελή έργα.

γ) ότι η υποχρέωση του Δήμου είναι να ρυμοτομήσει το υπόλοιπο ποσοστό για το Υπουργείο και αυτό αποφασίστηκε να είναι ογδόντα πέντε (85) στρέμματα και τη συγκεκριμένη έκταση ο στρατός δύναται να παραχωρήσει με ανταλλαγή ίσης αξίας γης.

δ) ότι ο Δήμος ακόμη δεν έχει την κυριότητα του Στρατοπέδου αλλά τη χρήση και θα την έχει μόνο αν ολοκληρωθούν οι παραπάνω όροι σύμφωνα με το νόμο.

ε) και τέλος ότι η ενημέρωση του Υφυπουργού κύριου Σπηλιόπουλου στη Δήμαρχο για την παραχώρηση του Στρατοπέδου με πλήρη κυριότητα και με όρους που ο Δήμος επιθυμεί, πέρα από το νόμο, δεν είναι εφικτή στα πλαίσια των δυνατοτήτων και αρμοδιοτήτων της Υπηρεσίας Υ.Α.Μ.Σ που χειρίζεται τα θέματα αξιοποίησης στρατοπέδων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αλλά ούτε και του Υπουργού.

στ) Ότι προς αυτή την κατεύθυνση ήδη μελετήθηκαν τα τελευταία χρόνια και κατατέθηκαν μελέτες ρυμοτόμησης προς έγκριση.

Η Δήμαρχος Εορδαίας ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο όπου και ανέφερε ότι η βούληση του Δημοτικού Συμβουλίου για νέα εισήγηση αναφορικά με την απόφαση Μετεγκατάστασης της Μαυροπηγής στο χώρο του Στρατοπέδου, δεν φαίνεται εφικτή και παραμένει στην προτεραία απόφαση μετεγκατάστασης στην περιοχή Κουρί όπου με υπερεντατικούς ρυθμούς θα ολοκληρωθούν οι μελέτες προκειμένου να ξεκινήσουν τα έργα υποδομής στο συντομότερο δυνατό χρόνο. Στην εισήγησή της στο Δημοτικό Συμβούλιο κατέθεσε ότι η Δημοτική αρχή έχει την ευθύνη να ετοιμάσει το χώρο μετεγκατάστασης του πληττόμενου οικισμού της Μαυροπηγής και αυτό θα πράξει και γι’ αυτό θα λογοδοτήσει.

Ανακοίνωση Δήμου Εορδαίας

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Ολοκληρώνεται η εξαγορά του Πτελεώνα από τη ΔΕΗ

Θετική έκβαση σημειώνεται στο θέμα της εξαγοράς του οικισμού του Πτελεώνα από τη ΔΕΗ, καθώς λήφθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης στη συνεδρίασή του στις 28 Φεβρουαρίου η απόφαση για την αποπληρωμή του συνόλου των κατοίκων για την εξαγορά οικοπέδων και αγροτεμαχίων που δεν είχαν απαλλοτριωθεί, καθώς επίσης και κάποια κτήματα που βρίσκονται σε περιοχές της Σπηλιάς και της Ερμακιάς. Τα παραπάνω ανακοίνωσε η δήμαρχος Παρασκευή Βρυζίδου τονίζοντας η εξαγορά γίνεται με τη διαδικασία της απευθείας αγοραπωλησίας με διαπραγμάτευση και ότι ότι η τιμή εξαγοράς γίνεται με την τιμή της απαλλοτρίωσης του πρώην οικισμού Κομάνου με προσαύξηση 30%. Ανέφερε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνουν τα συμβόλαια και με την έναρξη της διαδικασίας αυτής θα καταβληθεί από τη ΔΕΗ στους κατοίκους το 50% του τιμήματος εξαγοράς των περιουσιακών στοιχείων τους και με την ολοκλήρωση των συμβολαίων θα καταβληθεί και το υπόλοιπο 50%. Το συνολικό τίμημα της εξαγοράς υπολογίζεται γύρω στα 15 εκατομμύρια ευρώ, όπως δήλωσε στον «Π» η δήμαρχος, η οποία εξέφρασε την ικανοποίησή της για την εξέλιξη αυτή, λέγοντας πως απέδωσαν καρπούς οι προσπάθειες που καταβλήθηκαν τη χρονιά που πέρασε για να ξεπεραστούν οι σκόπελοι που ανέκυπταν χρόνια τώρα σχετικά με την εξαγορά του Πτελεώνα, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι του Πτελεώνα να βρίσκονται πολλά χρόνια σε κατάσταση αναμονής, την ώρα μάλιστα που το ορυχείο είχε πλησιάσει πάρα πολύ τον οικισμό οπότε το μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων αναγκάστηκε να τον εγκαταλείψει. Η κ. Βρυζίδου ανέφερε ακόμη ότι εντείνονται οι προσπάθειες για την μετεγκατάσταση του Κομάνου, λέγοντας ότι έχει γίνει επικαιροποίηση των μελετών ώστε να ενταχθούν το επόμενο διάστημα στο ΕΣΠΑ τα έργα υποδομής στο νέο οικισμό Κομάνου και να δημοπρατηθούν το καλοκαίρι, ενώ αναφερόμενη στο θέμα μετεγκατάστασης της Μαυροπηγής δήλωσε ότι δεν είναι σε θέση να ανακοινώσει κάτι οριστικό αυτή τη στιγμή. Πηγή: Πτολεμαίος, της Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Aναλυτική παρουσίαση της πολεοδομικής μελέτης μετεγκατάστασης του οικισμού Ποντοκώμης

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η –Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Ο Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Ποντοκώμης α ν α κ ο ι ν ώ ν ε ι ότι την ΚΥΡΙΑΚΗ 04 Μαρτίου 2012 και ώρα 11.00 στο αμφιθέατρο της Τοπικής Κοινότητας θα γίνει από την ΑΝΚΟ αναλυτική παρουσίαση της πολεοδομικής μελέτης μετεγκατάστασης του οικισμού Ποντοκώμης στην νέα θέση.
Μετά την παρουσίαση θα ακολουθήσει συζήτηση.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΙΩΣΗΦ

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button