Μετεγκατάσταση Ποντοκώμης: Αποτελέσματα συνάντησης με τη ΔΕΗ [Αθήνα 20.12.12]

Από την ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης της 21.12.12 για την μετεγκατάσταση Ποντοκώμης:
"Την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μου, με την ιδιότητα του υπεύθυνου Δημοτικού Συμβούλου για τα θέματα μετεγκαταστάσεων του Δήμου Κοζάνης, με τον Γενικό Διευθυντή Ορυχείων της ΔΕΗ κ. Νικολακάκο και τα αρμόδια στελέχη της ΔΕΗ μετά από συνεννόηση με τον Δήμαρχο Κοζάνης.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Επιστολή Δήμου Κοζάνης για καθυστέρηση διαδικασιών μετεγκατάστασης Ποντοκώμης

Επιστολή έστειλε ο Δήμος Κοζάνης σε συνέχεια επιστολής που έστειλε πριν μερικούς μήνες στη ΔΕΗ για την καθυστέρηση της δικαστικής διαδικασίας για τη μετεγκατάσταση [αναγκαστική απαλλοτρίωση Ποντοκώμης]. Η επιστολή δίνεται παρακάτω:

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Πρακτικό της Τεχνικής Επιτροπής παρακολούθησης των μετακινήσεων των πρανών του ορυχείου Μαυροπηγής

Δόθηκε στη δημοσιότητα από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας το 4ο Πρακτικό της Τεχνικής Επιτροπής παρακολούθησης των μετακινήσεων των Ν-ΝΔ πρανών του ορυχείου Μαυροπηγής (Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ – ΔΕΗ – Α.Π.Θ. – ΙΓΜΕ – ΑΝΚΟ) που συνήλθε στην Κοζάνη στις 13-9-2012, μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Σόκουτη. Το έγγραφο παρατίθεται παρακάτω:4ο Πρακτικό της Τεχνικής Επιτροπής παρακολούθησης των μετακινήσεων των Ν-ΝΔ πρανών του ορυχείου Μαυροπηγής ...

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΜΑΥΡΟΠΗΓΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 14 - 9 -2012

Με αφορμή όσα είδαν το φως της δημοσιότητας {στον ηλεκτρονικό τύπο} και θα δημοσιευθούν στο Σαββατιάτικο φύλλο της εφημερίδας Πτολεμαίος,σχετικά με τη συνεδρίαση της επιστημονικής επιτροπής που παρακολουθεί το ρήγμα, στο ορυχείο της Μαυροπηγής και τα εμφανιζόμενα ως πορίσματα της επιτροπής, δεν έχουν καμμία σχέση με τα ακριβή πρακτικά της συγκεκριμένης σύσκεψης.
Το επίσημο πρακτικό της επιτροπής μόλις καθαρογραφεί θα δοθεί στη δημοσιότητα.


ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Θέμα χρόνου η κατολίσθηση στο ορυχείο της Μαυροπηγής

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ
Η εξέλιξη του ρήγματος της Μαυροπηγής δεν επηρεάζει πλέον τον ομώνυμο οικισμό, όμως αποτελεί άμεσο κίνδυνο για το ορυχείο, καθώς μία κατολίσθηση η οποία μπορεί να είναι πολύ μεγάλη, είναι πλέον θέμα χρόνου και θεωρείται αναπόφευκτη.

Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα της επιστημονικής επιτροπής που παρακολουθεί το ρήγμα της Μαυροπηγής, η οποία συνήλθε προχτές το μεσημέρι στην πρώην νομαρχία Κοζάνης, υπό την προεδρία του διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης και προέδρου της Επιτροπής Κώστα Γρίβα. Στη συνεδρίαση παρέστησαν εκ μέρους του ΙΓΜΕ ο διευθυντής Τεχνικής Γεωλογίας Νίκος Νικολάου, εκ μέρους της ΑΝ.ΚΟ., ο προϊστάμενος Γεωλογικού Τμήματος Κώστας Νικολαΐδης, πολυμελής αντιπροσωπεία στελεχών της ΔΕΗ, ενώ απουσίαζε ο εκπρόσωπος του ΑΠΘ. Επίσης συμμετείχαν η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μαυροπηγής Τάσος Εμμανουήλ.
Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η πορεία του ρήγματος και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν. Επιπλέον όμως υπήρξε εσπευσμένη σύγκλιση, καθώς η ΔΕΗ που το τελευταίο διάστημα διενεργεί τις τοπογραφικές μετρήσεις και τις μετρήσεις των κλισιομέτρων, δεν δίνει τα στοιχεία στον πρόεδρο και στα μέλη της επιτροπής, όπως συστηματικά και αδιαλείπτως έπραττε η ΑΝ.ΚΟ. όσο ήταν υπεύθυνη για τις μετρήσεις. Αυτή η σοβαρή παράλειψη εκ μέρους του ΛΚΔΜ εξόργισε τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, ο οποίος έδωσε εντολή στη διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών της Π.Ε. Κοζάνης να διενεργήσει αυτοψία στο ρήγμα και να συγκαλέσει άμεσα την επιτροπή.
Στην προχτεσινή σύσκεψη ασκήθηκε έντονη κριτική στη ΔΕΗ επειδή δεν διαθέτει τα στοιχεία των μετρήσεων στα μέλη της επιτροπής, πράγμα για το οποίο τα στελέχη του ΛΚΔΜ που συμμετείχαν στη σύσκεψη ζήτησαν συγνώμη, αιτιολογώντας ότι πρόκειται για «παράλειψη» και όχι για «σκοπιμότητα», αφού «η εξέλιξη του ρήγματος δεν συνιστά κανένα κίνδυνο για τον οικισμό της Μαυροπηγής, παρά μόνο για το ορυχείο».
Όπως εκτιμούν οι επιστήμονες, το γεωλογικό φαινόμενο που εντοπίστηκε πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2010, εξελίσσεται ραγδαία και σχηματίζει σήμερα ένα τόξο μήκους 2,5 χιλιομέτρων, ξεκινώντας από το ορυχείο, περνώντας από τα πρώτα σπίτια του οικισμού και καταλήγοντας πίσω στο ορυχείο. Στην πλευρά του ορυχείου το ρήγμα κινείται με 2,5 έως 5,5 χιλιοστά ημερησίως, ταχύτητα η οποία θεωρείται πολύ μεγάλη, ενώ προς το χωριό η κίνηση είναι μηδενική. Το πέταλο της κατολίσθησης εντός του ορυχείου είναι πλέον ορατό, η κατολίσθηση θεωρείται σχεδόν βέβαιη ότι θα συμβεί, γι’ αυτό με παρεμβάσεις που ξεκίνησε η ΔΕΗ μέσα στο μήνα Αύγουστο, προσπαθεί να επιβραδύνει την εξέλιξη του φαινομένου και να καθυστερήσει την κατολίσθηση.
Στην κατεύθυνση αυτή «άλλαξε την πορεία» του ορυχείου. Δεδομένου ότι η συνέχιση των εκσκαφών προς τα δυτικά θα προκαλούσε αναπόφευκτα κατολίσθηση και θα εγκυμονούσε κινδύνους για τον οικισμό, σταμάτησαν οι εκσκαφές προς το χωριό και το ορυχείο πλέον επεκτείνεται με εκσκαφές προς τα βόρεια, δηλαδή προς το Προάστειο. Επιπλέον, μπουλντόζες της ΔΕΗ μπάζωσαν το ρήγμα και άνοιξαν μία μεγάλη τάφρο, ώστε να διαφύγουν τα νερά μέσα στο ορυχείο, καθώς διαφορετικά θα επιτάχυναν μεγάλα κατολισθιτικά φαινόμενα. Ακόμη «ελαφρύνουν» το πρανές απομακρύνοντας 1 εκ. χωμάτινους όγκους μηνιαίως, προκειμένου να αποφορτίσουν τις πιέσεις που δέχεται το επίμαχο σημείο.

Με τις παραπάνω εργασίες η ΔΕΗ προσπαθεί να προστατέψει το ορυχείο και να καθυστερήσει την αναμενόμενη κατολίσθηση. Παράλληλα, επιδιώκει να απομακρύνει τους κινδύνους από τυχόν επικίνδυνα γεωλογικά φαινόμενα για το χωριό, ώστε να δοθεί χρόνος για τη μετεγκατάσταση της Μαυροπηγής, η οποία σημειωτέον καθυστερεί με ευθύνη πολιτείας και ΔΕΗ. Γι’ αυτό η διάνοιξη του ορυχείου προς το Προάστειο προγραμματίζεται να διαρκέσει έως το 2015. Μετά θα ξαναρχίσουν οι εργασίες στο δυτικό τμήμα προς τη Μαυροπηγή, με την ελπίδα ότι μέχρι τότε θα έχει γίνει η μετεγκατάσταση, αν και δεν είναι καθόλου βέβαιο.

Πηγη: e-ptolemeos.gr

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

ΔΕΗ: Στεγανοποιούν το ρήγμα Μαυροπηγής

Η ΔΕΗ σκεπάζει με χώμα το ρήγμα της Μαυροπηγής, που αναστατώνει εδώ και δύο χρόνια το ομώνυμο χωριό της Κοζάνης, διώχνοντας τους κατοίκους από τα σπίτια τους. Σκοπός του έργου, που έχει ξεκινήσει από τα μέσα Αυγούστου, είναι η στεγανοποίηση του ρήγματος με προσδοκία την επιβράδυνση της εξέλιξής του.

«Το φθινόπωρο έρχονται βροχές και έχει διαπιστωθεί πως το νερό λειτουργεί ως λιπαντικό, επιταχύνοντας την κίνηση του ρήγματος», εξηγεί στο «Εθνος» ο Αντ. Τσαλίδης, διευθυντής του Ορυχείου Μαυροπηγής, που εφάπτεται με τον οικισμό.

Ταυτόχρονα με τη στεγανοποίηση, συνεργεία της ΔΕΗ με την επίβλεψη μηχανικών απομακρύνουν εκατομμύρια τόνους χώματος από την περιοχή, με σκοπό να αποφορτιστούν οι πιέσεις.

Ολα τα παραπάνω γίνονται για να κερδηθεί χρόνος, αφού η διαδικασία μετεγκατάστασης του οικισμού έχει μείνει πίσω.

Το γεωλογικό φαινόμενο, που εντοπίστηκε πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2010, εξελίσσεται ραγδαία και σχηματίζει σήμερα ένα τόξο μήκους 2,5 χιλιομέτρων, ξεκινώντας από το ορυχείο, περνώντας από τα πρώτα σπίτια του οικισμού και καταλήγοντας πίσω στο ορυχείο. Στις δύο αυτοψίες που έκαναν κλιμάκια μηχανικών, με διαφορά μερικών μηνών, τα σπίτια που καταγράφηκαν να έχουν υποστεί ρωγμές αυξήθηκαν από 67 σε 93.

Ο καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θ. Τσάπανης εκφράζει επιφυλάξεις για τη σκοπιμότητα και αποτελεσματικότητα των συγκεκριμένων εργασιών, σημειώνοντας πως το έδαφος έχει διαφορετική συμπεριφορά από αυτή που είχε πριν από 2 χρόνια, όταν πρωτοεμφανίστηκε το ρήγμα, ενώ διατυπώνει την ανησυχία του υποστηρίζοντας ότι η αναστροφή της εξέλιξης του ρήγματος είναι σχεδόν αδύνατη.

Τον Ιανουάριο του 2011, ο επικεφαλής της ΔΕΗ Α. Ζερβός επισκέφθηκε ο ίδιος την περιοχή, είδε με τα μάτια του το ρήγμα και συνομίλησε με τους κατοίκους, στους οποίους πρότεινε έναν φιλικό διακανονισμό: Η ΔΕΗ θα πλήρωνε ως αποζημίωση το 50% του κόστους των σπιτιών που είχαν υποστεί βλάβες, με τον όρο οι κάτοικοί τους να τα εγκαταλείψουν.

Ενάμιση χρόνο μετά, έχουν αποδεχτεί τη συμφωνία 40 οικογένειες.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ από το ΕΘΝΟΣ

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΘΕΣΗΣ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΚΡΙΝΗΣ

Για τις εκλογές που διεξήχθησαν στην Ακρινή την 1.7.2012 για την επιλογή του χώρου μετεγκατάστασης είναι:
Ψηφίσαντες 448

Περιοχή ΖΕΠ [μεταξύ Αργίλου – Βατερού]: 412
Περιοχή μεταξύ Ξηρολίμνης – Αλωνακίων – Σκήτης: 6
Περιοχή μεταξύ Πτελέας – Οινόης: 26
Λευκά: 1
Άκυρα: 3

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Ψηφοφορία κατοίκων Ακρινής για τις προτεινόμενες θέσεις μετεγκατάστασης την Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Την Κυριακή 1 Ιουλίου 2012 από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα θα διεξαχθεί στην Ακρινή [στο Δημοτικό Κατάστημα] η διαδικασία επιλογής του χώρου μετεγκατάστασης σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις του Τοπικού Συμβουλίου Ακρινής και του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης.
1. Οι προτεινόμενες θέσεις μετεγκατάστασης μεταξύ των οποίων θα αποφασίσουν οι κάτοικοι της Ακρινής είναι:

α. Περιοχή ΖΕΠ και μεταξύ Αργίλου – Βατερού
β. Περιοχή μεταξύ Ξηρολίμνης – Αλωνακίων – Σκήτης
γ. Περιοχή μεταξύ Πτελέας – Οινόης


2. Η διαδικασία επιλογής της θέσης θα πραγματοποιηθεί με ψηφοφορία των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους της Ακρινής.
Σε περίπτωση που δεν υπάρξει αποτέλεσμα με την απόλυτη πλειοψηφία των
ψηφισάντων (50% + 1) τότε θα πραγματοποιηθεί επαναληπτική ψηφοφορία
μεταξύ των δύο επικρατέστερων θέσεων την Κυριακή 8 Ιουλίου 2012. Κατά τη διαδικασία ψηφοφορίας είναι απαραίτητη η επίδειξη ταυτότητας ή διπλώματος οδήγησης ή βιβλιάριου υγείας ή διαβατηρίου.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Ψηφοφορία για την ανάδειξη του χώρου μετεγκατάστασης της Ακρινής την Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Το Τοπικό Συμβούλιο Ακρινής ανακοινώνει τις αποφάσεις της τελευταίας λαϊκής συνέλευσης των κατοίκων που πραγματοποιήθηκε στην Ακρινή τη Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012, που αποτελούν και αποφάσεις του ΤΣ Ακρινής, αναφορικά με τον τρόπο επιλογής του τόπου μετεγκατάστασης της Ακρινής:

1. Οι προτεινόμενες θέσεις μετεγκατάστασης μεταξύ των οποίων θα αποφασίσουν οι κάτοικοι της Ακρινής είναι:
α. Περιοχή ΖΕΠ και μεταξύ Αργίλου – Βατερού
β. Περιοχή μεταξύ Ξηρολίμνης – Αλωνακίων – Σκήτης
γ. Περιοχή μεταξύ Πτελέας – Οινόης

2. Η διαδικασία επιλογής της θέσης θα πραγματοποιηθεί με ψηφοφορία των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους της Ακρινής την Κυριακή 1 Ιουλίου 2012. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει αποτέλεσμα με την απόλυτη πλειοψηφία των ψηφισάντων (50% + 1) τότε θα πραγματοποιηθεί επαναληπτική ψηφοφορία μεταξύ των δύο επικρατέστερων θέσεων την Κυριακή 8 Ιουλίου 2012.

3. Ενδιαφερόμενοι κάτοικοι της Ακρινής που θα θελήσουν να επισκεφτούν ξανά τους προτεινόμενους χώρους παρακαλούμε να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους ενημερώνοντας τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Ακρινής ή με σχετική εκδήλωση ενδιαφέροντος στο Δημοτικό Κατάστημα Ακρινής κατά τις ώρες λειτουργίας του.

Λεπτομέρειες αναφορικά με την ψηφοφορία θα υπάρξουν τις επόμενες ημέρες με ανάρτηση σχετικών ανακοινώσεων στην Ακρινή και στην ιστοσελίδα του Δήμου Κοζάνης www.kozanh.gr.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Ακρινή: Λαϊκή συνέλευση για την επιλογή χώρου μετεγκατάστασης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λαϊκή συνέλευση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 18 Ιουνίου 2012, στο πνευματικό κέντρο της Δημοτικής Κοινότητας Ακρινής, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των κατοίκων σχετικά με την διαδικασία επιλογής του χώρου μετεγκατάστασης της Ακρινής.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Δήμος Κοζάνης: Πρόσκληση των κατοίκων της Ακρινής την Δευτέρα 18 Ιουνιου 2012

Ο Δήμος Κοζάνης και το Τοπικό Συμβούλιο Ακρινής καλούν τους κατοίκους της Ακρινής την Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012, στις 20.00, στο Πνευματικό Κέντρο Ακρινής, για ενημέρωση σχετικά με την διαδικασία επιλογής του χώρου μετεγκατάστασης της Ακρινής.
Κατά την ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί η επίδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων των προτεινόμενων χώρων μετεγκατάστασης.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Παρέμβαση Ανεξάρτητων Ελλήνων για τις μετεγκαταστάσεις - Υποστήριξη της Ακρινής

Όσον αφορά την χθεσινή καταδικαστική απόφαση εις βάρος 24 κατοίκων της Ακρινής. Για τις κινητοποιήσεις τους τον Ιούνιο του 2007, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Π.Ε. Κοζάνης δηλώνουν την αμέριστη συμπαράσταση στον δίκαιο αγώνα των κατοίκων της Ακρινής, και αναφέρουν ότι οι διακεκριμένοι νομικοί Καπερνάρος Βασίλειος βουλευτής Β΄ Αθηνών των Ανεξάρτητων Ελλήνων και Πρωτέκδικος Νικόλαος υποψήφιος βουλευτής Β’ Αθηνών Ανεξάρτητων Ελλήνων, τίθενται στη διάθεση των κατοίκων της Ακρινής, για τη νομική εκπροσώπηση τους στο εφετείο. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα βρεθούν αρωγοί στην προσπάθεια υλοποίησης όλων των μετεγκαταστάσεων που έχουν ανακοινωθεί για τα Τ.Δ. Ακρινής, Ποντοκώμης, Μαυροπηγής, Αγίων Αναργύρων και στην ταχύτερη ολοκλήρωση των μετεγκαταστάσεων Κλείτου και Κομάνου.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Διορθωμένο [τελικό] το Ντοκιμαντέρ "Απαλλοτρίωση"

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το διορθωμένο το ντοκιμαντέρ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ που προβλήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο 14ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και πήρε το βραβείο της Ελληνικής Τηλεόρασης 3:

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Προσπάθεια της ΔΕΗ να μειώσει την αξία των ακινήτων της Μαυροπηγής!

Άρχισε χτες στο μονομελές πρωτοδικείο Κοζάνης, σε μια αίθουσα που γέμισε ασφυκτικά από εκατοντάδες κατοίκους, η εκδίκαση των απαλλοτριώσεων των ακινήτων της Μαυροπηγής, μετά την αναγκαστική απαλλοτρίωση του οικισμού από τη ΔΕΗ. Πρόκειται για μια σημαντική υπόθεση, καθώς αφορά στο μέλλον εκατοντάδων κατοίκων, που πρέπει να ξαναφτιάξουν τα νοικοκυριά τους το συντομότερο δυνατόν, δεδομένου ότι το ρήγμα που έχει δημιουργηθεί επεκτείνεται και απειλούνται άμεσα ο οικισμός και οι ζωές των κατοίκων. Στο δικαστήριο άρχισε η συζήτηση με την κατάθεση των απόψεων εκ μέρους των συνηγόρων της ΔΕΗ και των κατοίκων, για τον καθορισμό της προσωρινής τιμής μονάδας αποζημίωσης. Δεδομένου ότι οι ιδιοκτήτες είναι πάρα πολλοί και οι κτηματολογικοί πίνακες που πρέπει να εξεταστούν ανέρχονται σε 720 συνολικά, η ακροαματική διαδικασία θα απαιτήσει αρκετές ημέρες. Την έντονη δυσφορία των δημοτών της Μαυροπηγής, προκάλεσε με την έναρξη της διαδικασίας, η προσπάθεια ενός εκ των συνηγόρων της ΔΕΗ να μειώσει ακόμη περισσότερο τις ήδη χαμηλές τιμές που ήδη πρότεινε η επιχείρηση, ο οποίος ζήτησε από το δικαστήριο «να μην κριθούν αποζημιώσιμα» σπίτια και κτίσματα που ενδεχομένως δεν διαθέτουν άδειες. Σε περίπτωση που τελικώς κριθούν «αποζημιώσιμα» από το δικαστήριο, τότε ζήτησε να χαρακτηριστούν ως «μειωμένης αξίας». Τον ισχυρισμό του νομικού εκπροσώπου της ΔΕΗ αντέκρουσαν οι δικηγόροι των κατοίκων της Μαυροπηγής. Παίρνοντας το λόγο ο Βασίλης Τσιώτσιος, σημείωσε ότι «το κρίσιμο ζήτημα που τίθεται από τη ΔΕΗ είναι να μην αποζημιωθούν οικίες άριστης κατασκευής. Οι ιδιοκτήτες πρέπει να αποζημιωθούν με «πλήρη αποζημίωση» με βάση την αρχή της αντικατάστασης που ισχύει από τη νομολογία». Να σημειωθεί ότι η τιμή μονάδας που προτείνει η εκτιμητική επιτροπή στο δικαστήριο είναι πολύ χαμηλή. Είναι περίπου στα ίδια επίπεδα των αποζημιώσεων που είχαν δοθεί πριν από πολλά χρόνια στον Κόμανο. Το μέγιστο που προτείνεται από την εκτιμητική επιτροπή για οικίες ως αποζημίωση, είναι το ποσό των 306 ευρώ ανά κυβικό μέτρο. Αυτό που δημιουργεί όμως εύλογη απορία, είναι ότι η πρόταση της εκτιμητικής επιτροπής είναι πρόταση της ίδιας της ΔΕΗ, την οποία υιοθέτησε η εκτιμητική επιτροπή. Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μαυροπηγής Τάσος Εμμανουήλ, δήλωσε στον «Π» ότι «από τα πρώτα λόγια του δικηγόρου της επιχείρησης αντιλαμβανόμαστε ότι βούληση της ΔΕΗ είναι να κατεβάσει το δυνατόν το κόστος απαλλοτρίωσης. Ζήτησαν να μην αποζημιωθούν κτίσματα που δεν έχουν άδειες, παρά το ότι είναι ξεκάθαρος ο νόμος για τις αποζημιώσεις που προβλέπει ότι το τίμημα θα είναι ικανό για να αντικαταστήσει ο ιδιοκτήτης το κτίσμα που χάνει. Σε καμιά περίπτωση δεν θέλω να πιστέψω ότι η επιχείρηση προτείνει σήμερα στις περιπτώσεις που υπάρχουν αυθαίρετα κτίσματα να πάνε οι κάτοικοι και να τα αντικαταστήσουνε με καινούργια αυθαίρετα. Επειδή τα κτίσματα που απαλλοτριώνει η ΔΕΗ θα πρέπει να αντικατασταθούν με νόμιμα κτίσματα, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη το κόστος αυτής της νόμιμης διαδικασίας, προκειμένου να είναι δίκαιο σύμφωνα με το νόμο. Ζητούμενο για μας είναι το τίμημα να είναι ικανό για να αντικαταστήσουνε οι κάτοικοι, αυτό που σήμερα αναγκαστικά χάνουν για δημόσιο όφελος». ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ από το www.e-ptolemeos.gr

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Προσφυγή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τα λιγνιτωρυχεία Αχλάδας

Από την εισήγηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας στην Οικονομική Επιτροπή [9.5.12] με την οποία προτείνει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για την ακύρωση και αναστολή εκτελέσεως της απόφασης του ΥΠΕΚΑ με την οποία εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου της εκμετάλλευσης λιγνίτη εντός του Λιγνιτωρυχείου Αχλάδας της Τοπικής Κοινότητας Αχλάδας του Δήμου Φλώρινας:

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Τοποθέτηση για τη μετεγκατάσταση της Ποντοκώμης [ΔΣ Κοζάνης 18.04.12]

Η τοποθέτηση μου στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης [18.04.12] για την έγκριση της πολεοδομικής μελέτης της Νέας Ποντοκώμης:
"Συνάδελφοι μπορώ να αναφέρω πληθώρα ιστορικών στοιχείων αλλά θα κούραζα το Δ.Σ. Απλά θα πω ότι τον Ιανουάριο του 2007 πρώτη φορά αναφέρθηκε η μετεγκατάσταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Δημητρίου Υψηλάντη όταν είχα αντιληφθεί τυχαία τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το αγρόκτημα Ποντοκώμης.
Μερικές επισημάνσεις:
Η μετεγκατάσταση Ποντοκώμης δεν συσχετίστηκε ποτέ με τη νέα μονάδα Πτολεμαϊδα 5 αλλά με την απαλλοτρίωση του ζωτικού χώρου της και ειδικότερα με την περιοχή ΟΠΚ1 (των 1344 στρεμμάτων). Μια διαδικασία που ουσιαστικά ακολουθήθηκε και για την Ακρινή -λόγω της χρήσης του ζωτικούς της χώρου απότη ΔΕΗ- με νομοθετική ρύθμιση λόγω μη ύπαρξης λιγνίτη στο υπέδαφος της. Στην Ποντοκώμη ωστόσο ακολουθήθηκε η παγία διαδικασία του Κώδικα Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων από τη ΔΕΗ δεδομένης της ύπαρξης λιγνιτικού κοιτάσματος στο υπέδαφος της ακριβώς για τον ίδιο λόγο. Και αυτό επισφραγίστηκε με την συνυπογραφή – παρόντων όλων των φορέων της Δυτικής Μακεδονίας και του ΔΣ της ΔΕΗ – με κείμενο για «συντονισμό και αξιολόγηση των θεμάτων και των διαδικασιών που αφορούν στην κατοχύρωση της αμετάκλητης υλοποίησης της μετεγκατάστασης του οικισμού Ποντοκώμης Ν. Κοζάνης» στις 9 Μαρτίου 2010. Δεν πρέπει να το συσχετίζουμε με την κατασκευή της νέας μονάδας Πτολεμαϊδα 5. To έχω ξαναπεί στο Δημοτικό Συμβούλιο. Και πρέπει στις υποχρεώσεις των ιδιωτών για τις πωλήσεις των νέων μονάδων – εάν προχωρήσουν - να μπει και το θέμα των ανειλημμένων υποχρεώσεων της ΔΕΗ. Και να μπει σκληρά. Κατά την άποψή μου δεν πωλούνται
μονάδες της ΔΕΗ με αποτίμηση μόνο των παγίων διότι υπάρχουν υποχρεώσεις που αναφύονται από τις μνήμες της περιοχής, ζωντανές και μη!
Αναφορικά με τον προβληματισμό του κ. Κάτανα για τον ποντιακό οικισμό (ο ποντιακός έχει ίσως συγκεκριμένες τεχνοτροπίες που δεν είναι διαθέσιμες) εγώ συμφωνώ μαζί του στη φιλοσοφία και γι’ αυτό προβλέφθηκαν στην Νέα Ποντοκώμη δημόσιοι χώροι με αυτά τα χαρακτηριστικά. Και πιστεύω ότι παράλληλα με τις υπόλοιπες αναγκαίες ενέργειες πρέπει να διοργανωθεί μια ημερίδα που να έχει αποτελέσματα και να κάνει κοινωνούς σε αυτήν την προσπάθεια και άλλους φορείς όπως την Πανποντιακή Ομοσπονδία ακριβώς για να δούμε θέματα σχεδιασμού αυτών των προσδιορισμένων χώρων."

Δημήτρης Μαυροματίδης

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης η έγκριση της Πολεοδομικής Μελέτης της Νέας Ποντοκώμης

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18.04.12 στις 20:00 θα συζητηθεί για έγκριση η Πολεοδομική Μελέτη του νέου Οικισμού Ποντοκώμης στη ΖΕΠ Κοζάνης (Β’ στάδιο). Το Δημοτικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει στην Κοζάνη και το θέμα είναι πρώτο στην ημερήσια διάταξη.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Επίδειξη στους κατοίκους της Ακρινής των προτεινόμενων περιοχών μετεγκατάστασης τους

Αυτοψία στις τέσσερις περιοχές που προτάθηκαν για τη μετεγκατάσταση του οικισμού Ακρινής πραγματοποίησαν οι κάτοικοι με ειδικό κλιμάκιο του Δήμου και της ΑΝΚΟ. Συγκεκριμένα, επισκέφτηκαν τις:
Α. Περιοχή Αγ. Ελευθερίου πλησίον του Δρεπάνου
Β. Περιοχή μεταξύ Οινόης και Πτελέας
Γ. Περιοχή πλησίον της ΖΕΠ – Αργίλου
Δ. Περιοχή Καραγιαννίων

Στο αποκλειστικό ρεπορτάζ του WESTTVNEWS που ακολουθεί ακούγονται δηλώσεις κατά σειρά των : Δημήτρης Μαυροματίδης, Εντεταλμένος σύμβουλος Δήμου για θέματα μετεγκαταστάσεων, Γιώργος Αμανατίδης, Διευθυντής ΑΝΚΟ και Νίκος Θεοδωρίδης, Αντιδήμαρχος Κοζάνης.



Από το www.westtvnews.gr...

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Παρουσίαση των προτεινόμενων χώρων μετεγκατάστασης στους κατοίκους της Ακρινής την Κυριακή 8.4.12 κατόπιν απόφασης Γενικής Συνέλευσης

Γενική συνέλευση των κατοίκων της Ακρινής για το θέμα της μετεγκατάστασης, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012. Στην συνέλευση έγινε παρουσίαση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων των παρακάτω προτεινόμενων χώρων προτεινόμενων χώρων μετεγκατάστασης:

Α. Περιοχή Αγ. Ελευθερίου πλησίον του Δρεπάνου
Β. Περιοχή μεταξύ Οινόης και Πτελέας
Γ. Περιοχή πλησίον της ΖΕΠ – Αργίλου
Δ. Περιοχή Καραγιαννίων

Επίσης συμφωνήθηκε ότι η παρουσίαση των χώρων μετεγκατάστασης στους κατοίκους θα πραγματοποιηθεί με διάθεση λεωφορείων που θα αναχωρήσουν , με μέριμνα του Δήμου Κοζάνης, από την Ακρινή την προσεχή Κυριακή 08.04.12 ώρα 11:00 μπροστά από το Δημοτικό Κατάστημα Ακρινής.

Επί τόπου θα αναλυθούν στους κατοίκους τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα που προέκυψαν κατά την παρουσίαση των προτεινόμενων χώρων μετεγκατάστασης και, αμέσως μετά, θα προσδιοριστεί τεχνική σύσκεψη κατά την οποία θα προσδιοριστούν οι τελικώς προτεινόμενοι για επιλογή χώροι. Σημειώνεται ότι η τελική επιλογή των χώρων θα γίνει με ψηφοφορία των κατοίκων μεταξύ των τελικώς διαθέσιμων χώρων στους οποίους δύναται να πραγματοποιηθεί η μετεγκατάσταση της Ακρινής.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Αποσύρθηκε η διάταξη που αφορά την τροποποίηση του κόστους απαλλοτρίωσης των εκτάσεων ...

Σύμφωνα με πληροφορίες αποσύρθηκε η διάταξη που αφορά την τροποποίηση του κόστους απαλλοτρίωσης των εκτάσεων στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο. Για το θέμα έχουν γίνει ήδη πληθώρα παρεμβάσεων προς το ΥΠΟΜΕΔΙ τις τελευταίες ημέρες.

Για να δείτε το θέμα κλικ στο χθεσινό θέμα συζήτησης του Δήμου Κοζάνης...

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης με ομόφωνη απόφασή του ζητεί την απόσυρση διάταξης για την τροποποίηση του κόστους απαλλοτρίωσης των εκτάσεων

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης με ομόφωνη απόφασή του ζητεί την απόσυρση διάταξης για την τροποποίηση του κόστους αποζημίωσης για τις απαλλοτριωμένες εκτάσεις.

κλικ για πλήρη ανάγνωση από mavromatidis.gr...

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για την αξιολόγηση των προτεινόμενων χώρων μετεγκατάστασης

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Ο Δήμος Κοζάνης και το Τοπικό Συμβούλιο Ακρινής καλούν τους κατοίκους της Ακρινής την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2011 και ώρα 7:00 μμ, στο Πνευματικό Κέντρο Ακρινής, για ενημέρωση σχετικά με την διαδικασία επιλογής του χώρου μετεγκατάστασης της Ακρινής. Κατά την ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί η αξιολόγηση των προτεινόμενων θέσεων μετεγκατάστασης και θα προσδιοριστούν οι επόμενες ενέργειες.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Α. Ζερβός: Έτσι θα φτιάξουμε την Πτολεμαΐδα 5 - Μετεγκαταστάσεις οικισμών Μαυροπηγής - Ποντοκώμης

Από το energypress.gr...

Έχουμε ενδείξεις ότι θα εξασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση και προχωράμε στη συμβολαιοποίηση της Πτολεμαΐδας 5 ξεκινώντας τη διαδικασία, ανέφερε ενώπιον της επιτροπής παραγωγής και εμπορίου της βουλής ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Α. Ζερβός παρουσιάζοντας το έργο.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Ενημέρωση της δημάρχου Εορδαίας για την μετεγκατάσταση της Μαυροπηγής

Η Δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου του 2011 για τη διερεύνηση της δυνατότητας μετεγκατάστασης της Μαυροπηγής στην περιοχή του στρατοπέδου «Φούφα» προχώρησε και έως ενός σημείου πραγματοποιήθηκαν διερευνήσεις με τους Υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου.

Παράλληλα σε επίσκεψη στην Αθήνα συζήτησε με τον προϊστάμενο και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας όπου διαπιστώθηκε ότι σήμερα στην ιδιοκτησία του Υπουργείου υπάρχουν διακόσια πενήντα (250) στρέμματα τα οποία δεν βρίσκονται στην ίδια περιοχή αλλά σε τρία διαφορετική σημεία, τριάντα τρία (33) στρέμματα πάνω στον δρόμο προς Άρδασσα, ογδόντα πέντε (85) στρέμματα αριστερά του δρόμου που πηγαίνει για Ασβεστόπετρα και εκατόν είκοσι έξι (126) στρέμματα αριστερά του ίδιου δρόμου, ανάμεσά τους παρεμβάλλονται σαράντα ένα (41) στρέμματα του Δήμου Πτολεμαΐδας που παραχωρήθηκαν με ανταλλαγή το 1992 για γήπεδο και αθλητικές εγκαταστάσεις και μετά τη δημοσίευση στο ΦΕΚ είναι στο υποθηκοφυλακείο καταγεγραμμένα στην περιουσία του Δήμου με μη εφικτή την τροποποίηση ρυθμίσεων για οικοδομήσιμα οικόπεδα.

Με δεδομένο ότι:

α) σήμερα ο χώρος του στρατοπέδου είναι διάσπαρτος

β) Σύμφωνα με το νόμο 3883/2010 δεν μπορεί να δοθεί από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο Δήμο παρά μόνο τουλάχιστον 50% για πράσινο και κοινωφελή έργα.

γ) ότι η υποχρέωση του Δήμου είναι να ρυμοτομήσει το υπόλοιπο ποσοστό για το Υπουργείο και αυτό αποφασίστηκε να είναι ογδόντα πέντε (85) στρέμματα και τη συγκεκριμένη έκταση ο στρατός δύναται να παραχωρήσει με ανταλλαγή ίσης αξίας γης.

δ) ότι ο Δήμος ακόμη δεν έχει την κυριότητα του Στρατοπέδου αλλά τη χρήση και θα την έχει μόνο αν ολοκληρωθούν οι παραπάνω όροι σύμφωνα με το νόμο.

ε) και τέλος ότι η ενημέρωση του Υφυπουργού κύριου Σπηλιόπουλου στη Δήμαρχο για την παραχώρηση του Στρατοπέδου με πλήρη κυριότητα και με όρους που ο Δήμος επιθυμεί, πέρα από το νόμο, δεν είναι εφικτή στα πλαίσια των δυνατοτήτων και αρμοδιοτήτων της Υπηρεσίας Υ.Α.Μ.Σ που χειρίζεται τα θέματα αξιοποίησης στρατοπέδων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αλλά ούτε και του Υπουργού.

στ) Ότι προς αυτή την κατεύθυνση ήδη μελετήθηκαν τα τελευταία χρόνια και κατατέθηκαν μελέτες ρυμοτόμησης προς έγκριση.

Η Δήμαρχος Εορδαίας ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο όπου και ανέφερε ότι η βούληση του Δημοτικού Συμβουλίου για νέα εισήγηση αναφορικά με την απόφαση Μετεγκατάστασης της Μαυροπηγής στο χώρο του Στρατοπέδου, δεν φαίνεται εφικτή και παραμένει στην προτεραία απόφαση μετεγκατάστασης στην περιοχή Κουρί όπου με υπερεντατικούς ρυθμούς θα ολοκληρωθούν οι μελέτες προκειμένου να ξεκινήσουν τα έργα υποδομής στο συντομότερο δυνατό χρόνο. Στην εισήγησή της στο Δημοτικό Συμβούλιο κατέθεσε ότι η Δημοτική αρχή έχει την ευθύνη να ετοιμάσει το χώρο μετεγκατάστασης του πληττόμενου οικισμού της Μαυροπηγής και αυτό θα πράξει και γι’ αυτό θα λογοδοτήσει.

Ανακοίνωση Δήμου Εορδαίας

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Ολοκληρώνεται η εξαγορά του Πτελεώνα από τη ΔΕΗ

Θετική έκβαση σημειώνεται στο θέμα της εξαγοράς του οικισμού του Πτελεώνα από τη ΔΕΗ, καθώς λήφθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης στη συνεδρίασή του στις 28 Φεβρουαρίου η απόφαση για την αποπληρωμή του συνόλου των κατοίκων για την εξαγορά οικοπέδων και αγροτεμαχίων που δεν είχαν απαλλοτριωθεί, καθώς επίσης και κάποια κτήματα που βρίσκονται σε περιοχές της Σπηλιάς και της Ερμακιάς. Τα παραπάνω ανακοίνωσε η δήμαρχος Παρασκευή Βρυζίδου τονίζοντας η εξαγορά γίνεται με τη διαδικασία της απευθείας αγοραπωλησίας με διαπραγμάτευση και ότι ότι η τιμή εξαγοράς γίνεται με την τιμή της απαλλοτρίωσης του πρώην οικισμού Κομάνου με προσαύξηση 30%. Ανέφερε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνουν τα συμβόλαια και με την έναρξη της διαδικασίας αυτής θα καταβληθεί από τη ΔΕΗ στους κατοίκους το 50% του τιμήματος εξαγοράς των περιουσιακών στοιχείων τους και με την ολοκλήρωση των συμβολαίων θα καταβληθεί και το υπόλοιπο 50%. Το συνολικό τίμημα της εξαγοράς υπολογίζεται γύρω στα 15 εκατομμύρια ευρώ, όπως δήλωσε στον «Π» η δήμαρχος, η οποία εξέφρασε την ικανοποίησή της για την εξέλιξη αυτή, λέγοντας πως απέδωσαν καρπούς οι προσπάθειες που καταβλήθηκαν τη χρονιά που πέρασε για να ξεπεραστούν οι σκόπελοι που ανέκυπταν χρόνια τώρα σχετικά με την εξαγορά του Πτελεώνα, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι του Πτελεώνα να βρίσκονται πολλά χρόνια σε κατάσταση αναμονής, την ώρα μάλιστα που το ορυχείο είχε πλησιάσει πάρα πολύ τον οικισμό οπότε το μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων αναγκάστηκε να τον εγκαταλείψει. Η κ. Βρυζίδου ανέφερε ακόμη ότι εντείνονται οι προσπάθειες για την μετεγκατάσταση του Κομάνου, λέγοντας ότι έχει γίνει επικαιροποίηση των μελετών ώστε να ενταχθούν το επόμενο διάστημα στο ΕΣΠΑ τα έργα υποδομής στο νέο οικισμό Κομάνου και να δημοπρατηθούν το καλοκαίρι, ενώ αναφερόμενη στο θέμα μετεγκατάστασης της Μαυροπηγής δήλωσε ότι δεν είναι σε θέση να ανακοινώσει κάτι οριστικό αυτή τη στιγμή. Πηγή: Πτολεμαίος, της Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Aναλυτική παρουσίαση της πολεοδομικής μελέτης μετεγκατάστασης του οικισμού Ποντοκώμης

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η –Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Ο Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Ποντοκώμης α ν α κ ο ι ν ώ ν ε ι ότι την ΚΥΡΙΑΚΗ 04 Μαρτίου 2012 και ώρα 11.00 στο αμφιθέατρο της Τοπικής Κοινότητας θα γίνει από την ΑΝΚΟ αναλυτική παρουσίαση της πολεοδομικής μελέτης μετεγκατάστασης του οικισμού Ποντοκώμης στην νέα θέση.
Μετά την παρουσίαση θα ακολουθήσει συζήτηση.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΙΩΣΗΦ

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

ΦΕΚ μετεγκατάστασης Ποντοκώμης [24.01.2012]

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η "Κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης του προς μετεγκατάσταση οικισμού Τοπικής Κοινότητας Ποντοκώμης, Δημοτικής Ενότητας Δημ. Υψηλάντη, Δήμου Κοζάνης, Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, έκτασης 887.230,56 τ.μ. (ΟΠΚ 3) για τις ανάγκες εκμετάλλευσης του υποκείμενου λιγνιτικού κοιτάσματος". Πρόκειται για το ΦΕΚ της μετεγκατάστασης Ποντοκώμης. κλικ για περισσότερα...

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Για ΦΕΚ η μετεγκατάσταση της Ποντοκώμης - εστάλη από το ΥΠΕΚΑ για δημοσίευση

Υπογράφηκε από τον Υπουργό ΠΕΚΑ κ. Παπακωνσταντίνου και εστάλη για δημοσίευση [16.01.2012] η αναγκαστική απαλλοτρίωση (μετεγκατάσταση) του οικισμού Ποντοκώμης. Σημειώνεται ότι υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση για επανελέγχους από την Επιθεώρηση Μεταλλείων Βορείου Ελλάδας [Σεπτέμβριο ~ Δεκέμβριο 2011) οπότε και εστάλη στο ΥΠΕΚΑ [28.12.2011] για τις περαιτέρω ενέργειες. Η απόφαση αναμένεται να δημοσιευθεί στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ) σε περίπου 10 ημέρες.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button