Ραχήλ Μακρή: Απαραίτητο το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των μετεγκαταστάσεων

Μετά από πολλές πιέσεις σε κοινοβουλευτικό και όχι μόνο επίπεδο η κυβέρνηση αποδέχθηκε την τροπολογία για τις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις που είχαν καταθέσει πρώτοι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες από τις 25/04/2013.
Ακολούθησαν οι Βουλευτές της αντιπολίτευσης που κατέθεσαν την ίδια τροπολογία, 15 μέρες μετά αντιλαμβανόμενοι ότι δεν μπορούν να υπεκφεύγουν για ένα τόσο σοβαρό θέμα. Το γεγονός αυτό αποτελεί μια νίκη για την περιοχή και μια δικαίωση για τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Ενημέρωση για μετεγκαταστάσεις Ποντοκώμης - Ακρινής και απαλλοτριώσεις [video]

Ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης [16.05.2013] για:
Διαδικασία  μετεγκατάστασης Ποντοκώμης [πρόσφατη επίσκεψη με Δήμαρχο Κοζάνης στην Αθήνα 10.5.2013]
Διαδικασίες συνεδριάσεων Ακρινής
Απόσυρση διάταξης απαλλοτριώσεων

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Πέρασε η τροπολογία για τις απαλλοτριώσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες μας μόλις πέρασε η τροπολογία που αφορούσε την απόσυρση της διάταξης για τις απαλλοτριώσεις όπως κατατέθηκε από τους βουλευτές Κουκουλόπουλο, Κωνσταντινίδη και Παπαδόπουλο. Σημειώνεται ότι η προεργασία που υπήρξε με το Υπουργείο Δικαιοσύνης "θωράκισε" το αποτέλεσμα. Ικανοποιήθηκε ένα αίτημα των πληττόμενων οικισμών όπως τέθηκε στην Διαδικασία ανοικτής συνέλευσης στην Ποντοκώμη [13.04.2013] για τις πρόσφατες αλλαγές στις απαλλοτριώσεις και τις επόμενες ενέργειες της τοπικής κοινωνίας

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Οι εξελίξεις για την Ποντοκώμη με τη μετεγκατάσταση (ρεπορτάζ Πτολεμαίου)

Σήμερα μπαίνουν οι μπουλντόζες της ΔΕΗ για πρόδρομες εργασίες στο αγρόκτημα της Ποντοκώμης, όπου επίκειται η διάνοιξη του ορυχείου νοτιοδυτικού τομέα. Παράλληλα η ηγεσία της ΔΕΗ διαβεβαίωσε στο δήμαρχο Κοζάνης ότι θα τηρηθούν όλες οι δεσμεύσεις για το αγρόκτημα των 1.300 στρεμμάτων, επισπεύδοντας μάλιστα την αποστολή του «φακέλου Ποντοκώμης» για την απαλλοτρίωση του οικισμού.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Κατατέθηκε η τροπολογία για τις απαλλοτριώσεις των πληττόμενων οικισμών από τη ΔΕΗ

Κατατέθηκε σήμερα η τροπολογία του άρθρου 76 παρ. 8 του Ν. 4146/2013 ο οποίος είχε πυροδοτήσει σφοδρές αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας από τους βουλευτές Π. Κουκουλόπουλο, Μ. Παπαδόπουλο και Ε. Κωνσταντινίδη. Η τροπολογία δίνεται παρακάτω:

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Ραχήλ Μακρή: Κατάθεση τροπολογίας για τις μετεγκαταστάσεις



Η Βουλευτής Ν. Κοζάνης, Ραχήλ Μακρή, θέλοντας να διεκδικήσει την καλύτερη λύση για τους οικισμούς που βρίσκονται υπό μετεγκατάσταση και τους ήδη ταλαιπωρημένους κατοίκους της που η κυβέρνηση προσπαθεί να καταστρέψει κατέθεσε την με αριθμ πρωτ. 493/47 τροπολογία που ουσιαστικά δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για αποκατάσταση της αδικίας που δημιούργησε η προηγούμενη κατάπτυστη τροπολογία που κατέθεσε ο Υπουργός Ανάπτυξης μέσα στο πολυνομοσχέδιο για τις δήθεν «φιλικές» στρατηγικές αναπτυξιακές προοπτικές για τον τόπο.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button