H λαϊκή συνέλευση για την μετεγκατάσταση της Ακρινής

Η μετεγκατάσταση της Ακρινής και όλα οσα έγιναν στην πολύ σημαντική λαϊκή συνέλευση του περασμένου Σαββάτου 30/09/2017, με τις τοποθετήσεις Βουλευτών, αυτοδιοικητικών, φορέων και κατοίκων στο kozani.tv [κλικ]...

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Τοποθέτηση Προέδρου ΤΕΕ/ΤΔΜ στη Λαϊκή Συνέλευση Ακρινής για μετεγκαταστάσεις οικισμών με ανάλυση υφιστάμενης νομοθεσίας

Η εισήγηση/ τοποθέτηση μου του Προέδρου του ΤΕΕ/τμ. Δυτικής Μακεδονίας Δημήτρη Μαυροματίδη στη Λαϊκή Συνελευση Ακρινής (30.09.2017) για την αποτύπωση της παρούσας κατάστασης με την αποτύπωση της σχετικής νομοθεσίας (με επεξηγήσεις) ώστε να είναι κατανοητή στους πολίτες της Ακρινής και των Αναργύρων που παραβρέθηκαν. Μέρος της εισήγησης αποτυπώθηκε και από το kozani.tv το οποίο επίσης παρατίθεται και στο οποίο αποτυπώθηκαν, πέρα από τη νομoθεσία, και η πρόταση του ΤΕΕ/τμ. Δυτικής Μακεδονίας αναφορικά με τις μετεγκαταστάσεις Ακρινής και Αναργύρων:

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Απόφαση Λαϊκής Συνέλευσης Ακρινής για τη μετεγκατάσταση του οικισμού


ΑΠΟΦΑΣΗ
Σήμερα 30/09/2017, ημέρα Σάββατο, έγινε Λαϊκή Συνέλευση στον οικισμό της Ακρινής Δήμου Κοζάνης Νομού Κοζάνης, με θέμα: Ενημέρωση επί των διαδικασιών αναγκαστικής απαλλοτρίωσης και μετεγκατάστασης του οικισμού Ακρινής και ένταξη πρόβλεψης στο Άρθρο 147 του Σχεδίου Νόμου του ΥΠΕΝ με τίτλο «Έλεγχος και προστασία του δομημένου περιβάλλοντος».

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button

Δημήτρης Μαυροματίδης: "Η απαλλοτρίωση των Αναργύρων γίνεται με χρήματα του Ελληνικού δημοσίου. Η απαλλοτρίωση της Ακρινής γίνεται 50 - 50 δημόσιο με ΔΕΗ" (video)

"Οι Ανάργυροι αν κινηθεί ο μηχανικός, πρακτικά σε ένα εξάμηνο θα έχουν συντελεστή απαλλοτρίωσης. Η Ακρινή απαλλοτριώνεται μισό μισό με τη ΔΕΗ και η αναγκαστική απαλλοτρίωση παραμένει ως έχει στο νέο νόμο" τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του παραρτήματος Δυτικής Μακεδονίας του ΤΕΕ Δημήτρης Μαυροματίδης κατά την τοποθέτησή του στο λαϊκή συνέλευση της Ακρινής το περασμέν ο Σάββατο. Ο κ. Μαυροματίδης "έβαλε σε τάξη" όλα τα στοιχεία που υπάρχουν για την απαλλοτρίωση και εξήγησε στους κατοίκους τα δεδομένα από το 2011 έως σήμερα.
  κλικ για πλήρη ανάγνωση από το kozani.tv...

κλικ για πλήρη ανάγνωση...
AddThis Social Bookmark Button