Συνάντηση εργασίας τοπικών φορέων και ΔΕΗ για μετεγκατάσταση Ποντοκώμης

Κατά τη συνάντηση εργασίας στην Αθήνα [9.3.2010] διαπιστώθηκε η πρόθεση για αμοιβαία συνεργασία ΔΕΗ και τοπικής κοινωνίας για τη μετεγκατάσταση της Ποντοκώμης. Πιο συγκεκριμένα η ΔΕΗ προσπαθεί να δώσει τις αναγκαίες διασφαλίσεις για τη μετεγκατάσταση της Ποντοκώμης με συντονισμένες αμοιβαίες κινήσεις πριν την ανακοίνωση του ΦΕΚ απαλλοτρίωσης των 1300 στρεμμάτων της κτηματικές περιοχής Ποντοκώμης.
Αποφασίστηκε η σύνταξη μνημονίου - συμπληρωματικού νομικού κειμένου - το οποίο να επισυναφθεί στη ΜΠΕ, η οποία κατατέθηκε για γνωμοδότηση στο Νομαρχιακό Συμβούλιο και η ανάληψη παράλληλα νομοθετικής πρωτοβουλίας από τους βουλευτές του Ν. Κοζάνης σε συνεργασία με τη ΔΕΗ (που σημειώνει ότι δεν είναι δική της αρμοδιότητα αλλά της πολιτείας) με σκοπό τη διασφάλιση της μετεγκατάστασης.
Στη συνάντηση παρέστησαν οι βουλευτές του Ν. Κοζάνης, ο νομάρχης Κοζάνης, ο Δήμαρχος Κοζάνης, στελέχη της ΔΕΗ υπό τον Πρόεδρο της και αντιπροσωπεία του Δήμου Δημ. Υψηλάντη με τον Γενικό Διευθυντή της ΑΝΚΟ. Αναμένονται εξελίξεις στο αμέσως προσεχές διάστημα.

AddThis Social Bookmark Button