Αίτημα Δ. Κοζάνης μετατόπισης της όδευσης των γραμμών υπερυψηλής τάσης

Από: Δήμο Κοζάνης, αριθμ. πρωτ.3822, ημερομηνία: 2/2/2009
Προς: κ.Τάκη Αθανασόπουλο, Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο ΔΕΗ Α.Ε.
Κοιν.:ΔΕΠΕΠΟΚ

Θέμα:
Αίτημα μετατόπισης της όδευσης των γραμμών υπερυψηλής τάσης της ΔΕΗ για τις ανάγκες μετεγκατάστασης οικισμών στο Δήμο Κοζάνης

κ. Πρόεδρε,
Η πόλη της Κοζάνης αποτελεί μια οικιστικά αναπτυσσόμενη περιοχή, με τάσεις εξάπλωσης της κατοικίας προς τη Δυτική και Νοτιοδυτική πλευρά της, σε μια περιοχή με ήπιο ανάγλυφο και τη μικρότερη δυνατή επιρροή, από την ρύπανση που προκαλούν οι μονάδες της ΔΕΗ και τα ορυχεία, σύμφωνα με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ) του Δήμου Κοζάνης, του 1986 αλλά και το νέο υπό έγκριση ΓΠΣ.
Αυτή την καθαρά οικιστική περιοχή, χωρίζουν κυριολεκτικά στη μέση, οι γραμμές υπερυψηλής τάσης της ΔΕΗ (επισυναπτόμενος χάρτης).
Επιπλέον αυτή τη περιοχή, ακριβώς για τα ιδιαίτερα θετικά χαρακτηριστικά της, επέλεξε και η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της Ποντοκώμης για μετεγκατάσταση.
Όπως γίνεται αντιληπτό, η μετακίνηση των πυλώνων, σύμφωνα με την προτεινόμενη χάραξη που φαίνεται στον χάρτη που επισυνάπτεται, θα επιλύσει ένα σημαντικό πρόβλημα για το Δήμο Κοζάνης και ταυτόχρονα θα επιταχύνει την μετεγκατάσταση της Ποντοκώμης, με την έγκαιρη χωροθέτηση του νέου οικισμού, που αποτελεί προαπαιτούμενο έγκρισης των Π.Ο του ορυχείου Δημ. Υψηλάντη, γεγονός που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τη ΔΕΗ.
Στο πλαίσιο των όσων προαναφέρθηκαν και με δεδομένο ότι, ο Δήμος Κοζάνης έχει μέχρι σήμερα δείξει την καλύτερη θέληση, αλλά και περισσή ανοχή, σε αντίθεση με άλλες περιοχές, στη διέλευση των πυλώνων μεταφοράς ρεύματος, με ένα πυκνό δίκτυο που διέρχεται από τα διοικητικά του όρια, θα παρακαλούσαμε να εξετάσετε θετικά, την μετατόπιση των πυλώνων που τέμνουν την επέκταση της πόλης της Κοζάνης.
Στην έκθεση που επισυνάπτουμε δίνονται αναλυτικότερα τα στοιχεία που τεκμηριώνουν την πρότασή μας, καθώς και αναλυτικός χάρτης, όπου αποτυπώνεται η σημερινή διέλευση των πυλώνων και η προτεινόμενη όδευση (μετατόπιση), την οποία είμαστε πρόθυμοι να συζητήσουμε μαζί σας, όπως και κάθε άλλη εναλλακτική πρόταση που θα δίνει λύση στο πρόβλημα, σε μια κοινή συνάντηση που παρακαλούμε να ορίσετε, το συντομότερο δυνατό.
Μέχρι τότε παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε πρόσθετη πληροφορία και διευκρίνιση.

Με εκτίμηση,
Ο Δήμαρχος
Πάρις Κουκουλόπουλος

Συνημμένα
1. Έκθεση «Μετατόπιση πυλώνων από την επέκταση του Δήμου Κοζάνης για τις ανάγκες μετεγκατάστασης οικισμών»

AddThis Social Bookmark Button